05 Nisan 2015 13:24

Gaziemir halkı yeşiline sahip çıktı

Paylaş

Taş ocağı ile doğası katledilen Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanında imara açılması üzerine yürüyüş yaptı.

Yüzde 65’i orman olan Gaziemir ilçesinin bağrına bıçak gibi saplanan iki taş ocağının yarattığı çevre katliamının ardından son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanının imara açılması halk tarafından yapılan piknikli eylemle protesto edildi. Eylemde “Cennetime dokunma. İzmir’in oksijen deposu olan bu ormanları rahat bırak’ mesajı verildi.

Gaziemir Çevre Platformunun çağrısıyla Gaziemir Meydanında toplanan halk  Çatalkaya Piknik Alanına yürüdü.

Vatandaşlar eşofmanlarıyla, sporcular formalarıyla gelirken, halk getirdiği yiyeceklerle Çatalkaya ormanlarında piknik yaptı. Piknik sırasında çocuklar uçurtma uçururken, halk ormanlarına sahip çıkarak 'ağaçlarımıza dokundurtmayız' dedi. Alana kurulan platformdan yapılan konuşmalarla  çevre katliamına karşı başarı kazanana kadar mücadele edileceği vurgulandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankara’da masa başında yaptığı imar değişikliğiyle birlikte Gaziemir İlçesinin yüzölçümünün üçte birini eşdeğer olan 210 hektarlık alanın imara açılması, bu alanda bulunan binlerce zeytin ağacının adeta ölüm fermanına dönüştü. İmar değişikliği haberi duyulur duyulmaz 80-100 yaşındaki zeytin ağaçları kesilmeye başlandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD'den üç aylık medya raporu

SONRAKİ HABER

Mecliste ve sokakta işçilerle birlikte olmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...