02 Nisan 2015 07:31

IŞİD, Yermük'te karşı operasyonla püskürtüldü

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Filistin mülteci kampı Yermük’te Filistinli ve Suriyeli Esad karşıtı silahlı gruplar, IŞİD’e karşı üstünlüğü yeniden ele geçirdi.

Paylaş

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Filistin mülteci kampı Yermük’te Filistinli ve Suriyeli Esad karşıtı silahlı gruplar, IŞİD’e karşı üstünlüğü yeniden ele geçirdi.

Silahlı gruplara yakınlığıyla bilinen İngiltere merkezli Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü’nün (SİHİG) geçtiği bilgiye göre IŞİD’in dün ele geçirdiği kampta, karşıt gruplar geç saatlerde operasyon başlattı.

SİHİG Sözcüsü Rami Abdül Rahman, “Suriyeli muhalif gruplar kampa girdi ve Filistinlilere yardım ederek IŞİD’in geri çekilmesini sağladı” dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nden Enver Abdül Hadi de IŞİD’in kampın çeperlerine kadar çekildiğini doğruladı. Hadi, Hamas’ın müttefiki Aknaf Beyt el Makdis’in akşam saatlerinde IŞİD’le çatıştığını belirtti.

IŞİD’in halen kampın belli noktalarını kontrol ettiği belirtilirken gece yaşanan çatışmalarda 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Bir zamanlar 160 bin Filistinliye ev sahipliği yapan Yermük'ün nüfusu, Suriye'deki savaş sonrası 18 bine düşmüş durumda.
2012 yılının Aralık ayında ÖSO ve Esad karşıtı Liva el Asifa grubu kampın kontrolünü Filistin Kurtuluş Örgütü ve Esad güçlerinin elinden almıştı. Kamp o tarihten bu yana Suriye ordusunun kuşatması altında. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Futbolda profesyonel hakemlik dönemi

SONRAKİ HABER

Çarşı Davası’nda polisler şikayetlerini geri aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...