29 Mart 2015 19:13

Tuğgeneral Asiri: 500 Pakistanlı tahliye edildi

Koalisyon Güçleri adına operasyonlar hakkında basına günlük brifing sunan Tuğgeneral Ahmet Asiri, dün yaklaşık 500 Pakistanlının Yemen'den tahliye edildiğini söyledi.

Paylaş

Koalisyon Güçleri adına operasyonlar hakkında basına günlük brifing sunan Tuğgeneral Ahmet Asiri, dün yaklaşık 500 Pakistanlının Yemen'den tahliye edildiğini söyledi.

Tahliye işlemini Pakistan güçlerinin yaptığını belirten Asiri, Koalisyon Güçleri'nin Yemen hava sahasında güvenliği sağladığını açıkladı. Asiri, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen hava operasyonlarının dördüncü gününde ise Koalisyon Güçleri'nin Husilere ait cephanelikleri vurduğunu söyledi. Sözcü Asiri, "Husi milisler, Yemen'in her yerini cephanelik yapmış." dedi.

Husilerin gidecek güvenli yerlerinin kalmadıklarına dikkat çeken Asiri, militanların saklamaya çalıştığı uçakların vurulduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın güneyinde Yemen sınırında son 24 saatte Husilere ait araç, malzeme, teçhizat ve komuta merkezinin tahrip edildiğini dile getiren Sözcü, "Belirlenen hedeflere ulaşılması için operasyonlar tüm hızıyla devam edecek ve Husilere baskı devam edecek." dedi.

"Husi milislerin hareket alanları daraldı ve hareketleri ağırlaştı." diye konuşmasına devam eden Tuğgeneral, Yemen'in sınırına yakın Suudi Arabistan bölgelerinde herhangi bir tahliyenin söz konusu olmadığını, ancak böyle bir şey gerektiği zaman Suudlu vatandaşların güvenliği için yapılabileceğini ifade etti. 

Bir soru üzerine Sözcü Asiri, "Şimdilik kara harekatını gerektirecek bir durumun yok, hava operasyonları şimdilik yetiyor. Eğer gerekirse kara hareketi yapılır." dedi. Kara hareketi için hazırlığınız var mı sorusuna ise "Her türlü hazırlığımız mevcut." şeklinde cevap verdi.

'Husiler ve Ali Abdullah Salih Koalisyon Güçleri'ne teslim olursa operasyonlar biter mi?' sorusuna da hareket başlayınca şahısların hedef alınmadığını, operasyonların hedefinin Yemen iç güvenliği, istikrarı ve meşruiyet için yapıldığını belirten Asiri, "Bunlar gerçekleştiği zaman operasyonu hedefine ulaşmış olur." dedi. 

Sözcü son olarak Husilerin Yemen'de herhangi bir limanı kullanamayacağını, Koalisyon Güçleri'nin buna müsaade etmeyeceğini söyledi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İdil'de bir kadın daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

ABD’nin Venezuela’yı ‘ulusal tehdit’ ilan etmesi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...