27 Mart 2015 11:41

Van, Dünya Tiyatrolar Günü’nü çadırda karşıladı

Van’da, 2011 yılında meydana gelen 7.2’lik depremden sonra binası orta derecede hasar gören Van Devlet Tiyatrosunun oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü yine çadırda karşıladı.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Van’da, 2011 yılında meydana gelen 7.2’lik depremden sonra binası orta derecede hasar gören Van Devlet Tiyatrosunun oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü yine çadırda karşıladı. 3 yılı aşkın bir süredir hizmet veremeyen Van Devlet Tiyatro binası adeta çürümeye terk edilirken, oyuncular, oyunlarını zor şartlarda çadırda sergiliyor.

3 yılı aşkın bir süredir güçlendirilmeyi bekleyen Van Devlet Tiyatro binası ile ilgili bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmaması tiyatroseverleri de hayal kırıklığına uğratıyor. Van’ın bu durumu ve tutumu hak etmediğini belirten tiyatroseverler, “Van’da meydana gelen depremin yaraları bir türlü sarılamıyor. Eğitim başta olmak üzere birçok konuda aynı sıkıntıları yaşıyoruz. En azından özel eliyle de olsa bazı okullar yapıldı. Ancak 3 yılı aşkın bir süredir Van Devlet Tiyatro oyuncuları hâlâ çadırda oyunlarını sergiliyor. Oyuncularımızın bu azmini de gerçekten kutluyoruz. Onları yalnız bırakmamak için biz de elimizde geleni yapıyoruz” dediler.
Her bir oyunu en az 300 kişinin izlediğini belirten oyuncular ise taleplerini şöyle dile getirdiler: “5 dakika dinlenebileceğimiz bir yer bile yok. Ayrıca çadır çok havasız. Bu nedenle bir an önce ya yeni bir tiyatro binası yapsınlar ya da mevcut tiyatro binasını onarsınlar.”

ÖNCEKİ HABER

Patron asgari ücret zammını bile vermedi, işçi iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Sf Deri işçileri sömürüye karşı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...