26 Mart 2015 14:56

Mamaklılar Gökçek'in kapısına dayandı

Mamak Barınma Hakkı Meclisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde yaptığı eylemde tapusuz mahallelinin sorularına yanıt istedi.

Paylaş

Mamak Barınma Hakkı Meclisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde yaptığı eylemde tapusuz mahallelinin sorularına yanıt istedi. 

Belediye binası önünde yapılan eylemde konuşan Mamak Barınma Hakkı Meclisi üyesi Candaş Türkyılmaz, mahalleliyi mağdur eden kentsel dönüşüm projesine karşı bir araya geldiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin kendilerini ev sahibi değil dert sahibi yaptığını belirten Türkyılmaz, “Mahallemizi parsel parsel ayıran ve bugüne kadar vermiş oldukları sözleri zoraki uygulayan sürecin uzaması ile kamuyu zarara uğratan Melih Gökçek derhal bizleri dinlemeli ve yanlışa dur demelidir” dedi. 

Mamak projesinde belediyenin ve bürokratların bilgisi dahilinde parsel parsel bölüşme olup olmadığını soran Türkyılmaz, yine proje kapsamında emlakçılar ve bazı belediye personelinin tapusuz evleri vatandaştan satın alarak belediye ile konut sözleşmesi imzalayıp imzalamadığına da yanıt istedi. Yıllarda yaşadığı yerde vergisini veren ancak tapusu olmayan vatandaşların çok büyük borçlarla ev sahibi yapılmak istenirken belediyenin neden maliyetine konutları vermediğini soran Türkyılmaz, “Geçtiğimiz aylarda belediye bölgemizde kendisine ait olan veproje kapsamında vatandaşların vermiş olduğu arsaları satışa çıkardığını, projeye müteahhit girebileceğini beyan etmiştir. Böylece isteyen vatandaşlar kendi arazilerini kendileri yaptırabilecekler midir? Bu konuya belediye acil yanıt vemeli, insanları mağdur etmemelidir” diye konuştu. 

Eylemin ardından çoğunu yaşlıların oluşturduğu mahalleliler dilekçelerini belediyeye teslim etmeye gitti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendika değiştiren 3 kadın emekçiye sürgün

SONRAKİ HABER

BES: Emekçiler daha da yoksullaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...