26 Mart 2015 12:33

Sanat Meclisi, suç duyurusunda bulundu

Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde 'Hayatı Durdur' adında bir video çektikten sonra hedef haline getirilip tehdit edilen Sanat Meclisi üyeleri kendilerini hedef haline getiren siyasetçi ve gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde 'Hayatı Durdur' adında bir video çektikten sonra hedef haline getirilip tehdit edilen Sanat Meclisi üyeleri kendilerini hedef haline getiren siyasetçi ve gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Hayatı Durdur’ adlı videoda yer alan Tarık Akan, Zuhal Olcay, Şevval Sam, Mustafa Altıoklar, Levent Üzümcü, Tayfun Talipoğlu, Cahit Berkay, Bülent Emrah Parlak olmak üzere sanatçılar Berkin Elvan’ın katilinin nerede olduğunu sormuştu. Bu videodan sonra, hedef haline getirilip tehdit edilen sanatçılar suç duyurusunda bulundu. Sanatçılar aynı zamanda, İstanbul Barosu Kültür Merkezi’nde konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Açıklamada ‘Bizler bu ülkenin aydın ve sanatçıları olarak halkın yaşamındaki hiçbir şeye kayıtsız kalmadık, kalamayız.’ denildi.

‘ELVAN’IN KATİLİNİN BULUNMASINDAKİ TAVIRLARI UTANÇ VERİCİ’

Polisin gaz bombası ile başından isabet ederek yaraladığı ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmesine rağmen Berkin Elvan’ı vuran polisin ortaya çıkması ve hak ettiği cezayı alması için mücadele verildiğini dile getiren Sanat Meclisi’nden Mehmet Esatoğlu ‘Melih Gökçek Twitter’dan, Haşmet Babaoğlu gibi iktidar yanlısı, patronunun sesi gazeteciler adeta nefret kustular. Takvim, Akit, Sabah, Akşam, Yeni Akit, Yeni Şafar, Beyaz TV tek merkezden yönetilir gibi, aynı ifadeden hedef tahtasına oturttular. Bir çocuğun katilinin bulunması talebi karşısında gösterdikleri tavır, basın adına bir utanç belgesi olarak geçti tarihe’ dedi.

Aralarında Melih Gökçek, Haşmet Babaoğlu, Sabah, Akşam, Akit, Takvim ve Yeni Şafak ve Beyaz TV’nin de olduğu, ilgili tüm kişi ve basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Açıklamada Hüseyin Turan, Efkan Şeşen de yer aldı.

Sanat Meclisi’nde Müjde Ar, Müjdat Gezen, Ferhan Şensoy, Cahit Berkay, Levent Üzümcü, Tarık Akan, Grup Yorum, Şevval Sam, Zuhal Olcay, Hasibe Eren, Mehmet Esen, Hüseyin Turan, Engin Alkan, Bülent Emrah Parlak gibi isimler yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

 

Sanat Meclisi'nden Çağrı: Berkin İçin 11 Martta Hayatı Durdur

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Talepler TİS sürecinde ele alınmalı’

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Erdoğan sürecin arkasında' savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...