24 Mart 2015 11:50

Hekimlere ‘gına geldi’

Türk Tabipleri Birliği, Genç Uzmanlar ve Asistan Hekimler Komisyonu tarafından başlatılan ‘gına geldi’ kampanyasına Aydınlı asistan hekimler de destek verdi.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği, Genç Uzmanlar ve Asistan Hekimler Komisyonu tarafından başlatılan ‘gına geldi’ kampanyasına Aydınlı asistan hekimler de destek verdi. Aydın’da görev yapan asistan hekimler, çektikleri fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya da paylaşarak yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Aydın’da görev yapan asistan hekimler, “Kötü çalışma ortamından gına geldi”, “Yıllık izinleri borç gibi almaktan gına geldi.” ”Niteliksiz uzmanlık eğitiminden gına geldi,” Günde 150 hasta gına geldi gari,” Hastaların yanında kötü muameleden gına geldi” ve “Emekliliğe yansımayan ücretlerden gına geldi” yazılı kağıtlarla çektikleri görüntü ve fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güneri Kuruöz, “Fotoğraflarla ve videolarla hekimlerin sıkıntılarını duyurmaya çalışıyoruz. Başta can güvenliği olmak üzere, şiddet görmekten bıktık. Yarım yüzyıl sonra gelecek emekliliğin zaten bir kıymetinin olmadığını anlatmaya çalıştık. Hekim arkadaşlarımız, hükümetin zam müjdesinin bir kandırmaca olduğunu, saatlik üç lira zammın kimsenin yüzünü güldürmediğini, askere polise verilen yıpranma payına sahip olmadıklarını söylüyorlar. Hekimler, diğer mesleklere oranla değer görmediklerini ve gün geçtikçe vasıfsızlaştırıldıklarını anlatmaya çalışıyorlar” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul yönetimi 150 liranın peşine düştü!

SONRAKİ HABER

SBF öğrencilerine sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa