23 Mart 2015 00:58

Çocuğum süt yerine şekerli su içerken onun vicdanı rahat mı?

Soma da yaşanan faciadan sonra Balıkesir’in Savaştepe ilçesi sürekli gündeme gelmişti. Biz de defalarca gidip orada yaşanan acıları aktarmaya çalışmıştık. Yalnız Savaştepe’de yaşanan işçi kıyımları, Savaştepe’de yaşanan acılar bununla sınırlı değil.

Paylaş

Taylan KUŞDOĞAN
Balıkesir

Soma da yaşanan faciadan sonra Balıkesir’in Savaştepe ilçesi sürekli gündeme gelmişti. Biz de defalarca gidip orada yaşanan acıları aktarmaya çalışmıştık. Yalnız Savaştepe’de yaşanan işçi kıyımları, Savaştepe’de yaşanan acılar bununla sınırlı değil. 

Geçtiğimiz günlerde eski bir belediye işçisinin evine konuk olduk. Daha önce Uyar Madencilik’te çalışan Ramazan Gezici, şirket iflas etti denilerek işten çıkarılıyor. 2 aylık maaşı ve tazminatını da alamadan işsiz kalıyor. Daha sonra 2014 yılı Mart ayında belediyeye giriyor. Belediyede taşeron işçi olarak çalışan Ramazan Gezici parmaklarını çim biçme makinesine kaptırıyor. 

Bunun üzerine hastaneye giden Gezici’yle beraber zabıtalar da geliyor. “Kaza tutanağı tutturursan işsiz kalırsın belediye başkanı söz verdi kaza tutanağı tutmazsan seni işten çıkarmayacak ve sana sahip çıkacak” diyen zabıtalar kaza tutanağının tutulmasına engel oluyor. Yalnız Ramazan Gezici  hastaneden çıktıktan bir süre sonra işten çıkartılıyor. İşten çıkarılan tek kişi de Ramazan Gezici  değil. Birçok işçinin AKP’li olmadığı için işten çıkarıldığı iddialar arasında. Ramazan Gezici  adeta isyan ediyor: “Ne yapayım ben işsiz adam ne yapar? Gideyim eşimi mi döveyim çocuklarımı mı döveyim? İntihar mı edeyim? Ben ne yaptım belediye başkanına tek suçumuz  seçimlerde CHP’ye oy vermek mi? Bu streslere dayanamadım iki kere kalp krizi geçirdim” diyor. Mahkemeye vermek istediğini ama avukata verebilecek parasının olmadığını söylüyor: “Bir avukat 4-5 bin lira istiyor ben de bu parayı veremediğim için hakkımı arayamıyorum.” 

Eşi ise yaşanan zorluğun ne derecede olduğunu şöyle ifade ediyor:  “Üç çocuk var ikisi okuyor, birisi 21 aylık. Bebeğime süt veremedim günlerce şekerli su verdim. Şimdi komşum ineğini sağıp bana süt veriyor sağ olsun ama bir tek sütle bitmiyor ki.” Eşi kalp krizi geçirdiği için çalışamayan Sevgi Gezici  kendisi yevmiyeli işlere gidiyor ama yetmediğini ve tek başına bu yükü kaldıramadığını söylüyor.  Tek şikayeti de bu değil Sevgi Gezici’nin: “Yollarımız çamur içinde Savaştepe’de bir tek bizim yollarımız böyle biz seçimlerde belediye başkanına oy vermediğimiz için burayı yapmıyorlar ne olur bunu da yazın yolumuzun fotoğrafını da çekin.”

Sevgi Gezici  artık isyan ediyor: “O belediye başkanının vicdanı rahat mı benim çocuğum burada süt yerine şekerli su içerken onun vicdanı rahat mı? Belediye başkanı Fransalara gidiyor ama bize bir geçmiş olsun bile demiyor. Tek bir şey soruyorum ona bize bunları yaşatan belediye başkanı Umre’ye gidiyor. Bu Umre kabul olur mu? Ben onu soruyorum başka da bir şey demiyorum.”

Sevgi Gezici’nin komşusu giriyor söze: “Benim eşim de belediyede o kadrolu olduğu için onu işten çıkaramıyor. Eşim zabıtaydı şimdi meydana verdi meydanın temizliğine verdi. Bütün bunlar biz CHP’ye oy verdik diye oluyor.”

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi mücadeleye hazır ama ya yönetimler!

SONRAKİ HABER

Ailemizin yüzünü görmeden çalıştık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...