20 Mart 2015 11:34

Meclis önünde tapu tahsis protestosu

Ankara'da Dikmen ve Mamak’ta yaşayan gecekondu sahipleri tapu tahsis belgelerinin kaldırılmasına Meclis Dikmen kapısında yapılan eylemle tepki gösterdi.

Paylaş

Ankara'da Dikmen ve Mamak’ta yaşayan gecekondu sahipleri tapu tahsis belgelerinin kaldırılmasına Meclis Dikmen kapısında yapılan eylemle tepki gösterdi. Eylemde konuşan Mesut Demir, yıllar önce ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı köylerden ayrılarak Ankara’ya geldiklerini söyledi.

O dönem yöneticilerinin kendilerine tapu tahsis belgeleri vererek gecekondularını yasal statüye kavuşturduğunu belirten Demir, kentsel dönüşümler ve rant alanlarının ortaya çıkmasıyla yaşam alanlarının değerlendiğini ifade etti. 6785 sayılı Yasa’nın 23. maddesiyle tapu tahsis belgelerinin ortadan kaldırıldığını belirten Demir, “Yıllardır tapu tahsislerimizi tapuya döndürmeyen belediyeler bu süre zarfında vatandaşı tedirgin etmektedir. Belediye üzerine düşeni yapmalı ve tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi için gerekli adımı atmalıdır. Bu yasa yağma, talan ve hırsızlık yasasıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazeteciler Star TV’yi protesto etti

SONRAKİ HABER

Uğur Kurt’u vuran polis ifadesini değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...