18 Mart 2015 15:38

Raşit Tükel’in seçilmesi meclise taşındı

HDP Milletvekili Levent Tüzel, Prof. Dr. Raşit Tükel’in İstanbul Üniversitesindeki (İÜ) rektörlük seçimlerini 300 oy farkla kazanmasını Meclise taşıdı. Tüzel, “Üniversitenin iradesine saygı gösterin” dedi. (Fotoğraf: Tolga Alp Turgut)

Paylaş

HDP Milletvekili Levent Tüzel, Prof. Dr. Raşit Tükel’in İstanbul Üniversitesindeki (İÜ) rektörlük seçimlerini 300 oy farkla kazanmasını Meclise taşıdı. Tüzel, “Üniversitenin iradesine saygı gösterin” dedi.

Levent Tüzel Mecliste yaptığı konuşmada, Demokratik Üniversite Girişimi’nin ortak adayı olan Prof. Dr. Raşit Tükel’in 1202 oy alarak seçildiğini belirterek, “Üniversite iradesinin sandıktan Sayın Tükel’i çıkarmış olması yetmiyor ne yazık ki. İşte bu darbecilerin getirdiği, 12 Eylül’ün getirdiği hukuka göre YÖK’ün öncelikle bir sıralama yapması, bu adayları 3’e düşürmesi, ardı sıra da sayın Cumhurbaşkanının üniversitedeki tercihe, iradeye bağlı kalmaksızın istediği, bu 3 kişiden birini seçebilmesini getiren bir düzenleme var” dedi.

Cumhurbaşkanının sürekli millet iradesine, sandık iradesine, demokratik tercihe vurgu yaptığını ifade eden Tüzel, “Acaba İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin tercihine, sandık iradesine saygı gösterecek mi?” diye sordu. Tüzel, “Darbeciliğe karşıysanız, darbe anayasasına karşıysanız burada söylediğiniz gibi, o zaman üniversitenin iradesine, sandık iradesine de saygı gösterin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


BHH’DEN DESTEK

Birleşik Haziran Hareketi de yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Öğretim üyelerinin açıkça ortaya koyduğu “irade”sine, sırasıyla, önce YÖK, sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından saygı gösterilmesi gerekir. Raşit Tükel, hiçbir tartışmaya ihtiyaç bırakmayacak bir kesinlikle, İstanbul Üniversitesi rektörüdür. AKP iktidarının dayattığı antidemokratik uygulamalar ve keyfi görevlendirmelere son verilmeli, bilim kurumlarında öğretim üyelerinin ve tüm üniversite bileşenlerinin iradeleri esas olmalıdır” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

O polislerin adı ve fotoğrafları savcılıkta

SONRAKİ HABER

Öğrenciler sınava güven duymuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...