14 Mart 2015 13:27

Divan işçileri Koç'un peşini bırakmıyor

Direnişlerini sürdüren Divan işçileri, Bağdat caddesinde bulunan Divan pastanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.İçeride çalışan işçilere de birlik olmaları gerektiğini belirten işçiler adına basın açıklamasını Sedef Erdal okudu.

Paylaş

Direnişlerini sürdüren Koç Holding'e bağlı DİSK/Gıda-İş üyesi Divan işçileri, Bağdat caddesinde bulunan  Divan pastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İçeride çalışan işçilere de birlik olmaları gerektiğini belirten işçiler adına basın açıklamasını Sedef Erdal okudu. 

Erdal, "Divan çalışanı arkadaşlar garsonlar, kasiyerler sendikalaşmak, örgütlenmek anayasanın 51. maddesine göre bizim en doğal hakkımız. İleri demokrasi dediler iki sendikaya da üye olabilirsiniz dediler. Bizler yaşadığımız pratikten böyle olmadığını gördük. Sendikamızın kapısından girdiğimiz gibi bizi fabrikadan kapı dışarı ettiler" dedi.  

AKP'NİN İLERİ DEMOKRASİSİ İLE KOÇLARINKİ AYNI DÜZEYDE

Sözlerine "AKP'nin karşısına Gezi'de dikilen işçiye, emekçiye, aydınlara, gençlere, kadınlara milyonlara pasta dağıtan Koç grubunun bu pastaların üretildiği üretim ve hizmet tesislerinde çalışan işçilere dayattığı kölelik koşulları büyük bir çelişki değil midir? Bunun adına 'Gezi'de demokrat işçiye diktatör' denmez mi?" diyerek devam eden Erdal, "Fabrikanın önündeki direnişimiz devam ediyor devam edecek. Divan üretim tesisini hapishane gibi yönetenleri teşhir edeceğiz. Laik, demokrat pozlara bürünerek işçilerin kanını emen Koç'ların yakasını bırakmayacağız. AKP'nin ileri demokrasisi ile Koçların demokratlığı aynı düzeydedir. Daha fazla baskı daha fazla sömürüden başka bir şey değildir"  diyerek sözlerini bitirdi.

ADORE İŞÇİLERİ DE KATILDI

Eyleme direnişlerini sürdüren Limter-iş sendikasına bağlı Adore oyuncak depo çalışanları da katıldı. Söz alan sendika temsilcisi Kamber Saygılı, "Divan'da, Adore'de, Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde direnen işçilerin, birleşerek bu mücadeleden kazanımla döneceklerini belirtti.

Divan pastanesinin önünden "Sendika hakkımız engellenemez, Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla ayrılan grup, Adore oyuncak depo çalışanlarının direniş çadırına destek ziyaretinde bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi direnişinin sembolü Sudenaz yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yargı fazla mesai ‘angarya’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...