13 Mart 2015 12:19

Kobanê'de yaşamını yitiren Altun'u yüzler uğurladı

Kobanê direnişinde 11 Ekim'de yaşamını yitiren ancak cenazesine yeni ulaşılan Erkan Altun, İstanbul'da defnedildi.

Paylaş

Kobanê direnişinde 11 Ekim'de yaşamını yitiren ve cenazesine yeni ulaşılan Erkan Altun (Komünist Nefer) için Sarıgazi Cemevi'nde tören düzenlendi. Altun, törenin ardından defnedildi.

Cenaze törenine aralarında ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP İstanbul İl Örgütü yöneticisi Rıza Taşdelen, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, YAKAY-DER Başkanı Velat Demir, HDP, ESP, Partizan ve DHF üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Törene ayrıca, Rojava'da yaşamını yitiren MLKP savaşçıları Serkan Tosun'un babası Niyazi Tosun ve Yılmaz Selçuk'un kardeşi Semra Selçuk ile YPG savaşçısı Mustafa Canşeker'in ailesi de katıldı.

Tören, Altun'un Rojava bayrağına sarılı tabutunun önünde yapılan saygı duruşu ile başladı. "Erkan Altun ölümsüzdür" pankartının açıldığı cenaze töreninde ilk olarak Altun'un ağabeyi Ali Hıdır Altun konuştu. Altun, "Şehitlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Kobanê'de savaşanlara selam olsun" dedi. ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy ise yaptığı konuşmada, "Bir yıldız daha kaydı. Bu fotoğrafa iyi bakın. Sessiz akan bir nehir göreceksiniz. Tarih bize Rojava devrimini savunma görevini veriyor. Bu görevi görmezden gelenler devrimcilikten, sosyalizmden, komünistlikten söz etmesin. Daima bizimlesin daima seninleyiz" dedi.

Daha sonra konuşan HDP İstanbul İl Örgütü yöneticisi Rıza Taşdelen ise Altun ile arkadaş olduklarını dile getirerek, şunları aktardı: "Aynı Munzur'dan su içtik. Yoldaşlarımızın bayrağını taşıma sözü veriyoruz. Sözümüz yeni başlıyor. Onların mücadelesine sahip çıkmalıyız."

Anmada ayrıca Kobanê'de savaşan MLKP savaşçısı Özgür Aras'ın, Altun'a hitaben yazdığı mektubu okundu.

Törenin ardından yüzlerce kişi Altun'un cenazesini omuzlayarak yürüyüşe geçti. "Kobanê'de direnen dövüşene bin selam", "Erkan Altun ölümsüzdür" ve "Biji Berxwedana YPG" sloganları atıldığı yürüyüşte, YPG/YPJ flamaları taşındı. Yürüyüşün ardından Altun'un cenazesi defnedileceği Ihlamurkuyu Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıkartıldı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşkence riskine rağmen sınır dışı edilebilir

SONRAKİ HABER

Ali Babacan'dan itiraf: Tartışma kur dalgasını büyüttü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...