11 Mart 2015 13:28

Gece gündüz nöbet tutuyorlar

Kastamonu’da geçen cumartesi gecesi, iflas eden tekstil firmasının yöneticileri makineleri kamyonlara yüklerken fabrikayı basarak buna engel olan işçiler, makinelerin tekrar kaçırılmaması için burada gece gündüz nöbet tutuyor

Paylaş

Kastamonu’da geçen cumartesi gecesi, iflas eden tekstil firmasının yöneticileri makineleri kamyonlara yüklerken fabrikayı basarak buna engel olan işçiler, makinelerin tekrar kaçırılmaması için burada gece gündüz nöbet tutuyor.

Firmada 100’ü kadın toplam 135 işçi çalışıyor. İşçilerden İsmail Gürnar, şunları söyledi: “Hâlâ alacaklarımız ödenmedi. Fason üretim yaptıran asıl firmanın Tokat’ta 400 kişilik yeni bir fabrika açtığı söyleniyor. Fason üretim yapan bizim çalıştığımız firmanın da bu yüzden işi durdurduğu belirtiliyor. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok.Tek isteğimiz 2 aylık maaş ve 4 aylık mesailerimizin ödenmesi.”

Fabrikada 2 yıldır çalışan Ebru Akça ise “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde işsiz kaldık. 2 aydır maaş alamıyoruz. Mesailerimizi alamadık. Millet kredi kartıyla icra kapsının önünde. Kimse yardım etmiyor. Patronlar veremiyor maaşımızı devlet bize sahip çıksın” dedi. (KASTAMONU)

ÖNCEKİ HABER

Çalışma Bakanı, vekiller nerede?

SONRAKİ HABER

Mazıdağı'da Newroz ateşi yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...