08 Mart 2015 13:04

Kocaeli'de coşkulu 8 Mart etkinliği

Kocaeli'de Merkez Bankası önünde buluşarak Cumhuriyet Parkı'na yürüyen kadınlar, taleplerini haykırdı.

Paylaş

Kocaeli'de Merkez Bankası önünde buluşarak Cumhuriyet Parkı'na yürüyen kadınlar, taleplerini haykırdı.

Kocaeli Kadın Platformu'nun çağrısıyla "Savaşa, güvencesiz esnek çalışmaya, tecavüze, kadın katliamlarına karşı yaşasın kadın direnişi" pankartıyla yürüyen kadınlara Kocaeli Üniversitesi'nden öğrencilerde katıldı.

"Kadın yaşam özgürlük", "Jin jiyan azadi", "Özgecan Aslan isyanımızdır" "Kadınlar artık susmayacaklar" ve "Kobanê'de direnen kadınlara bin selam" sloganlarıyla Cumhuriyet Parkı'na ulaşan kadınlar, burada kadınlar tarafından oluşturulan koro eşliğinde eğlendiler. Davul-zurna ve kemençe eşliğinde doyasıya eğlenen kadınlara burada konuşmalarda yapıldı.

KOBANÊ'DE EVLATLARINI KAYBEDEN ANNELER DE ALANDAYDI! 

3 dilde selamlama konuşmasıyla başlayan kutlama, Kobanê'de evlatlarını kaybeden annelerin konuşmasıyla devam etti. Annelerin barış vurgusu ön plandayken, kadın mücadelesinin yükseltilmesi gerektiği ifade edildi.

KADINLARIN TALEPLERİ SIRALANDI 

Etkinlikte basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen kadın sekreteri Çağla Aslan, 8 Mart'ta erkek egemen sistemin kadınların emeği, bedeni ve kimliği üzerindeki tahakkümüne karşı alanlarda olduklarını ifade etti. Kadınların taleplerini şöyle sıralayan Aslan, "8 Mart resmi tatil ilan edilsin. Kadın Bakanlığı kurulsun. Sendikalaşma ve örgütlenme önündeki engeller kaldırılsın. Anadilde eğitim ve kamusal hizmet sağlansın. 7/24 açık, ücretsiz kreşler açılsın. Her türlü ayrımcılığa engel olmak için yeni bir anayasa istiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından halaylar çekerek ve horonlar oynamaya devam eden kadınlar, ilerleyen saatlerde sloganlarla alandan ayrıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür bir ülke kuruncaya kadar...

SONRAKİ HABER

Taşocağına karşı direnen kadınlara 8 Mart ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...