07 Mart 2015 11:08

8 Mart’ta yan yana, bir arada

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, “Kadınlar özgür ve mutlu bir dünyada yaşamayı hak ediyor” diyor ve bugün düzenleyecekleri etkinlikle kadın dayanışmasını büyütmeye çağırıyor...

Paylaş

Necla AKYILDIZ
Biz Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak 8 Mart’a “Sözümüzü, emeğimizi, gücümüzü birleştirdik. Haydi kadınlar dayanışmayı büyütmeye” şiarıyla hazırlanmaya başladık. Yerimizi tuttuk, çalışmamızı yaptık. 7 Mart’ta etkinliğimizi yapıyoruz. Şölenimiz için derneğimizdeki kadın arkadaşlarımızla ve yine gençlik kültür evinden genç arkadaşların da desteğiyle biletlerimizi dağıttık.
Çaldığımız kapılarda bazen olumlu bazen olumsuz tepkilerle karşılaştık. Kadınların eşlerinden çekinmeleri, uzak durmalarına neden oluyor. Destek vermek isteyenler bilet bile almadan destekte bulunuyor. Yakın çevredeki mahallelere ve esnafa da gittik. İstedik ki iyi bir katılım olsun, bir arada olalım, dayanışma içinde kutlayalım bugünü.
Derneğimiz birçok şey başardı, bunu da başarmanın heyecanını duyuyoruz. Heyecanlı bir çalışma içindeyiz fakat içimiz buruk ve acımız da bizimle. Özgecan’nın katledilişi ve yaşanan kadın katliamları için de etkinlikte bir anma yapacağız. Kadın cinayetlerine, kadın emeğinin sömürüsüne, tacize ve tecavüze karşı dernek olarak verdiğimiz mücadeleyi hem şölende hem de 8 Mart günü alanlara çıkarak büyüteceğiz. Çünkü kadınlar özgür ve mutlu bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Mücadelemiz ve bütün başkaldırımız güzel ve onurlu bir dünya için. Biz kadınlar, yaşanan kayıplar ve acılardan dolayı sanılmasın ki pes edeceğiz. Daha çok bir arada, daha çok yan yanayız. Çünkü bizi kurtaracak yine kendi ellerimizdir.
Şölenimize bütün kadınları davet ederken Kobané zaferini de unutmayacağız. Kobanê’ye  kurduğumuz ‘kız kardeşlik köprüsü’nün ruhuyla, Kobanêli kız kardeşlerimizin kendi topraklarını özgürleştiren mücadelelerini unutmayacağız.
Derneğimizde etkinliğimiz için kadınlarımızla bir koro kurduk. Müzik hocamız bizi destekleyip eğitim veriyor. Biz dernekteki kadınlar olarak etkinliğimize türkülerimizle, ezgilerimizle katılacağız. Bunun için de çok heyecanlıyız.
Ben de derneğimizin kurduğu müzik korosunda yer alıyorum. Sahneye çıkarken siyah ve beyaz kurdele takacağız. Beyaz kurdele Kobanê’de savaşarak başaran, bu büyük zaferi tarihe yazan kızkardeşlerimiz için... Siyah kurdele Özgecan ve katledilen bütün kadınları unutmamak, öfkemizi diri tutup kendi zaferimizi kazananmak için...

ÖNCEKİ HABER

Bir mezar hikayesi (!)

SONRAKİ HABER

Yılmadık, çalıştık, çoğaldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...