07 Mart 2015 09:50

Kadınlara selam olsun

Kadın bedeni kadar bereketli Anadolu’yu bize bahşeden her biri Kibele, her biri bir çiçek olan kadınlarımıza, zenci, beyaz, Türk, Kürt tüm kadınlara selam olsun...

Paylaş

Kadın bedeni kadar bereketli Anadolu’yu bize bahşeden her biri Kibele, her biri bir çiçek olan kadınlarımıza, zenci, beyaz, Türk, Kürt tüm kadınlara selam olsun... Özgecan’ımız her yanı Anadolu kadar hoşgörülü bir babanın meleği, her yanı bereket her yanı mucize olan annesinin biricik kızı... Özgecan’ımıza kıyanlar, caniler bu topraklardan mı çıktı? Adı Özge olur, Mizgin olur, Dilan olur ama kıymak olmaz, kadına kıyılamaz.
Sivas’ta yakıp öldürdüler, bugün öldürüp yaktılar canımızı. Bu zihniyet böyle devam edemez etmemeli. Çarşaflı kadınlarımız da bizim, mini etekli kızlarımız da... Kadının bedeninden, doğuracağı, doğurmayacağı, aldıracağı çocuklardan elini çeksin bu zihniyet. Sabır sabır ey Anadolu’nun güzel insanları. Bugün bizimle ağlayanlar, mutlu yarınlar, yakın güzel yarınlar doğuracak kadınlar... 8 Mart dayanışma günümüz olsun.
Nazlı TEKİN / DENİZLİ

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de kadın olmak yürek ister

SONRAKİ HABER

Mücadelemizin adı Özgecan olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa