07 Mart 2015 09:35

Korkmak istemiyoruz

İlk eğitim yeri ailedir. Evlat yetiştirmek zordur, erkek de kız da ikisi de birbirinden zordur. Daha dikkatli daha anlayışlı daha düşünceli yetiştirsek keşke!

Paylaş

İlk eğitim yeri ailedir. Evlat yetiştirmek zordur, erkek de kız da ikisi de birbirinden zordur. Daha dikkatli daha anlayışlı daha düşünceli yetiştirsek keşke! Ahlak kurallarını doğru öğretebilsek, kadınlara saygı ve sevgi göstermeyi şiddet uygulamamayı öğretebilsek.
Ne zordur bu ülkede kadın olmak. Kıyafetlerine dikkat etmek zorundasın. Etek giysen, ‘düzgün oturmuyor, bilerek açıyor’ derler. Pantolon giysen ‘dar, her tarafını belli etmek için giymiş’ derler onu da geçtim her yerin kapalı olsun hareketlerine laf ederler. Güldüğün zaman yüz veriyor olursun, surat astığın zaman uğraştırıyor olursun, her yerin kapalı da olsa tahrik olacak bir yer bulurlar. Bazı erkekler sırf erkeğin çalışma zorunluluğu var diye kadın olmak ister, lafta kolaydır kadın olmak... Yolda normalce yürürken üzerinde gezen binlerce göz, atılan laflar. Bunlar görmezden, duymazlıktan gelinebilecek mi?...
Ya Özgecan? Evine gitmek için dolmuşa binen gencecik bir kız. Sadece evine gitmek istemişti. Aklına gelir miydi bunların başına geleceği. Ne günahı vardı? Tek günahı kadın olması mıydı? Uçkuruna yenilen bir dolmuş şoförü kendi emelleri için kullanmak istedi ve başaramadığı için kesti, öldürdü, yaktı. Özgecan nasıl çaresiz kaldı kim bilir. Nasıl bir vicdansızlık bu? Bir insan bunu nasıl yapabilir aklım almıyor, alamıyor. Özgecan’ın yerinde hepimiz olabilirdik. Hala da olabiliriz, bizim başımıza gelmeyecek diye bir şey yok. Belki de hep teğet geçtik. Bu insan(!) gibi daha birçok insan(!) var. Keşke yoktur diyebilsem, ama çok üzgünüm ki var.
Keşke ülkemizde kadınlara sadece o gözle bakılmasaydı kadınlara daha çok değer verilseydi. Ne hayalleri vardı, ne istekleri vardı kim bilir, gençliği vardı, yaşayamadan bitirdiniz. Böyle cani böyle vicdan yoksunu insanlar(!) cezalarını çekmeli. Daha Özgecan gibi ne kadınlarımız şiddete maruz kaldı, tecavüz edildi, öldürüldü; duyulmayan, gizli kalan birçok kadınımız. Artık buna bir “Dur” denmeli...
Korkarak yolda yürümek istemiyoruz, korkarak dolmuşa binmek istemiyoruz, korkmak istemiyoruz. Peki ya Özgecan’a bunu yapanlarda "vicdan" denen duygu var mı? Cevabını maalesef görüyoruz. Çok korkunç, çok yazık... Yazıklar olsun böyle ülkede yaşadığımıza.
Bu suça göz yummayalım, sessiz kalmayalım! Unutmayalım unutturmayalım!
Huzur içinde uyu ÖZGECAN...
İrem UYAROĞLU / DENİZLİ

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Anlaşılan AKP Davutoğlu'dan memnun değil

SONRAKİ HABER

Nefret söylemlerinizi değil, çözüm istiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...