06 Mart 2015 16:53

Antalya’da yamaç paraşütü yapmak yasak

Turizmin başkenti kabul edilen Antalya’da yamaç paraşütü yapmak yasak. Bu yasağı yamaç paraşütüne gönül veren ve yasağa rağmen bu sporu yapan kişilerle konuştuk.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Turizmin başkenti kabul edilen Antalya’da yamaç paraşütü yapmak yasak. Bu yasağı  yamaç paraşütüne gönül veren ve yasağa rağmen bu sporu yapan kişilerle konuştuk.

Para cezası kesileceğini düşündükleri için isimlerini vermek istemeyen sporcular, Antalya’nın falezlerinde, adına sovling yelken uçuşu dedikleri yamaç paraşütünün, yılın on iki ayı yapılabildiğini,dünyada bu alanın tanındığını ve  bulunduğumuz bu alan için noktasal,özel rüzgar hız raporu verildiğini, yerli ve yabancı bir çok turistin uçuşlara ilgili olduğunu vurguluyorlar. Denizden gelen güney rüzgarlarının falezlere çarparak alttan gelen bir rüzgar dalgası ile deniz seviyesinden 100 metre yükseldiklerini, denize paralel olarak da 500 metrelik bir alanda sağa ve sola giderek bu sporu yaptıklarını belirtiyorlar. Antalya’nın konyaaltı sahiline inen varyanta bulunan seyir tepesinde yamaç paraşütünü yapan vatandaşlar belediye ve sahil  güvenlik tarafından polise şikayet edildiklerini, polisin uçuş alanına gelerek uçuşları sonlandırdığını ve zaman zaman da kabahatler kanunu gereği kendilerine para cezası yazıldığını belirtiyorlar. Belediye ise uçuş yapılan alana ağaç ve çalı bitkileri  dikerek  kendilerini fiilen engelleme yolu ile yıldırmaya çalıştığını belirtiyorlar.

Yasağın nedeni ise daha enteresan. Uçuş yapan paraşütçülerin anlatımına göre, üç ya da dört yıl önce yamaç paraşütü yapan bir sporcu, falezlerin yakınından, alçak irtifada, hızla geçen sahil güvenliğe ait bir helikopterin yol açtığı hava türbülansı nedeniyle yedi metreden yere çakılmış ve bu kaza sonucu paraşütçü yaralanmış.  Yasaksa o kaza sonrası yapılan şikayetten sonra başlamış. Gerekçe olarak ise  bu alanda yapılan yamaç paraşütünün  askeri  ve sivil uçuşları tehdit etmesi olarak  gösterilmiş. “Tüm baş vurumuz bu gerekçe ile reddediliyor” diyen sporcular,  başta Antalya valisi, belediye başkanı ve sahil güvenlik  olmak üzere tüm birimlere defalarca yazılı müracaat ettik olumlu bir cevap alamadık diyorlar. Sporcular, tüm bu yasaklamalara rağmen yamaç paraşütünü yapmaya devam edeceklerini , bu  anlamsız ve hiç bir yasal dayanağı olmayan uçuş yasağının bir an önce kaldırılmasını istiyorlar. 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinde ölen Levent Bakay toprağa verildi

SONRAKİ HABER

İzmir'de yaşam hakkı nöbetinde Enes Ata'nın durumuna dikkat çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...