05 Mart 2015 12:26

Cizreli YGS sürgünlerinin yerleri belli oldu

ÖSYM tarafından güvenliğin olmadığı gerekçesiyle YGS sınav merkezi listesinden çıkartılan Cizre’de sınav sürgünü öğrencilerin nerede sınava gireceği belli oldu.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

ÖSYM tarafından güvenliğin olmadığı gerekçesiyle YGS sınav merkezi listesinden çıkartılan Cizre’de sınav sürgünü öğrencilerin nerede sınava gireceği belli oldu. Şırnak merkez ile beraber iki belde ve birkaç köyün sınav merkezi olmasından dolayı sınava başvuran binlerce öğrenci tercihleri dışında Mardin, Batman ve Siirt gibi illerde sınava girmek zorunda kalacak.

CİZRE CEZALANDIRILDI!

Konu üzerine görüştüğümüz Eğitim-Sen Cizre ilçe temsilcisi Osman Tetik ilçede güvenlik sorunun olmadığına inandığını ve  bu karar ile Cizreli gençlerin cezalandırıldığını belirtti. İlçede sınav yapılması için birçok uygun binanın olduğunu savunan Tetik öğrencilerin Kumçatı ve Balveren beldeleriyle başka şehirlere gönderilmesine tepki gösterdi.

KIZ ÖĞRENCİLER SINAVA GÖNDERİLEMEYE BİLİR

Şehir dışına gönderilecek yüzlerce öğrencinin gittikleri yerlerde adapte olma sorunu yaşarak sınavda başarısız olma ihtimali olduğunu ifade eden Tetik birçok öğrencinin de ulaşım masraflarını da karşılayamayacağı  için sınava girememek ile karşı karşıya olduğunu belirtti.  Kız öğrencilerin de sınava girmeme ile karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Tetik birçok ailenin kız çocuklarını başka şehre tek başına sınava gitmesine izin vermeyeceğini ve bu durumu kız öğrencileri daha çok mağdur ettiğini ifade etti.

ÖĞRENCİLER  ŞAŞKIN VE TEDİRGİN

Bugün açıklanan sınav yerlerine büyük bir  heyecanla bakan öğrenciler başka illerde sınava girecekleri öğrenince şaşkınlıklarını ve tedirginliklerini gizleyemediler. Şırnak’ın Balveren beldesinde sınava girecek olan bir öğrenci gazetemize yaptığı açıklamada sınav yerinin adını ilk kez bugün duyduğunu ve nerede olduğuna harita üzerinden baktığını belirtti. Birçok öğrenci ise sınav merkezleri olan şehirlere ilk kez gideceklerini ve bu nedenle birkaç gün önce gidip adapte olmaya çalışacaklarını söylediler. Öğrenciler ayrıca sınava başka şehirde girmelerinden dolayı maddi durumu yetersiz olan öğrencilere yetkililerin sınava girmesi için yardımcı olmasını isteyerek aksi taktirde birçok öğrencinin sınava giremeyeceği belirtiler.

 

ÖNCEKİ HABER

EÜ'de kadın öğrencilere saldırı

SONRAKİ HABER

Kader Ortakaya için 200 çam ağacı dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...