28 Şubat 2015 09:15

AKP'nin oy alamadığı mahallenin PTT'si kapatıldı

Karaçoban'a bağlı Kopal Mahallesi'nde 30 Mart yerel yönetim seçimlerinde AKP'li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen tarafından propaganda malzemesi olarak açılan PTT şubesi, ilçe belediyesini DBP'nin kazanmasının ardından kapatıldı.

AKP'nin oy alamadığı mahallenin PTT'si kapatıldı

Büyükşehir Yasası'ndan önce belde konumunda olan Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal Mahallesi'nde, yerel seçimler öncesinde AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından açılan PTT şubesi, seçimlerde ilçe belediyesini DBP'nin kazanmasının ardından ayda sadece bir gün açılmakta. Nüfusu 5 bin olan mahallede yaşayan yurttaşlar, banka veya PTT ile işleri olduğunda 10 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor. 

OY ALMAK İÇİN PTT'Yİ AÇTILAR 

Seçime bir hafta kala PTT şubesinin açılmasının AKP'nin seçim yatırımı olduğunu ifade eden Murat Güneş adlı çiftçi, PTT'nin kapatılmasının ardından mağdur olduklarını dile getirdi. Güneş, "PTT, seçimden sonra kapatılınca halk mağdur kaldı. Kopal 5 bin nüfuslu bir yerdir, çevre köyler de buraya gelmektedir. AKP'nin seçim yatırımı olduğu ortadadır. Seçimi DBP'nin almasından hemen sonra PTT binasının ayda bir defa açılması ya da hiç açılmaması bunu gösteriyor. Halkın mağduriyetini düşünen yok. Ben burada bir işlem yapmaya kalkınca Karaçoban'a gitmek için bir araç tutmam gerekiyor. Karaçoban Kopal arasında belediye otobüsü de olmadığı için mecburen özel araç tutmamız gerekiyor. O da 30-35 TL'den aşağı değil. Bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

'AKP ÖFKESİNİ HALKTAN ÇIKARIYOR'

AKP'nin oy almak için PTT şubesi açtığını ve seçim döneminde propaganda malzemesi olarak kullandığına dikkat çeken DBP'li Belediye Encümeni Murat Yaprak ise, AKP'nin oy alamayınca, seçimin hemen ertesinde PTT'yi kapatıp sadece ayda bir kez açtığını söyledi. Yaprak, "Seçimi partimiz DBP'nin kazanmasından hemen sonra PTT binasının kapatılması, ayda bir formalite icabı açılıyor olması açıkça halkı kandırma girişimidir. AKP seçimde oy almak için PTT'yi açtı ve oy almayınca da öfkesini PTT'yi kapatarak çıkarmaya çalışıyor" diye konuştu. (Erzurum/DİHA)

Evrensel'i Takip Et