27 Şubat 2015 14:48

Almanya’dan Yunanistan’a onay çıktı

AB’nin Yunanistan’a ikinci yardım paketinin dört ay uzatılmasını görüşen Alman parlamentosu, karara ‘evet’ dedi. Geçtiğimiz hafta sonu AB ve SYRIZA arasında anlaşma imzalanmıştı.

Paylaş

AB’nin Yunanistan’a ikinci yardım paketinin dört ay uzatılmasını görüşen Alman parlamentosu, karara ‘evet’ dedi. Geçtiğimiz hafta sonu AB ve SYRIZA arasında anlaşma imzalanmıştı.

El Cezire’nin haberine göre Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, halen yürürlükte olan ikinci yardım paketinin uzatılmasının milletvekilleri için zor bir karar olduğunu belirtti.

Oylamanın yeni krediden çok ikinci yardım paketinin tamamlanabilmesi için Yunanistana ek süre kazandırdığını söyleyen Wolfgang Schauble, AB içerisinde dayanışma kadar tarafların yükümlülüklerini yerine getirmesinin önemini vurguladı.

Alman parlamentosunda yapılan görüşmede, hükümet ortakları, Yunanistan’ın Avrupa’yı da etkileyeceği için dayanışma içerisinde olunmasını vurgularken, Sol Parti ve Yeşiller adına yapılan konuşmalarda ise, Yunan hükümetine şans verilmesi gerektiği için paketin uzatılmasına olumlu baktıkları dile getirildi.

2010 yılından bu tarafa AB kredisi kullanan Yunanistan birinci ve ikinci yardım paketi kapsamında şu ana kadar yaklaşık 240 milyar avro kredi kullandı.

Kararla birlikte Yunanistan’ın Avrupa Finansal İstikrar Fonu‘ndan (EFSF) 1,8 milyar, Avrupa Merkez Bankası’ndan (EZB) 1,9 milyar, Uluslararası Para Fonu‘ndan (IWF) 3,5 milyar ve Yunan bankalarını stabilize etme fonundan 10 milyar olmak üzere yaklaşık 17 milyar avro ek finansal kaynak alacağı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 8 Mart etkinlikleri bir hafta sürecek

SONRAKİ HABER

Libya’da kelle koltukta çalışmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...