24 Şubat 2015 11:21

Kadın müşteri, kuryenin tacizine uğradı, ifşa edip boykota çağırdı

Facebook’ta M.Ö, isimli kadın, evine sipariş getiren kuryenin tacizini '21 Şubat Cumartesini pazara bağlayan gece uğradığım taciz ve tehdidi, bu ülkede polis veya hukuka inancım olmadığı için buradan paylaşmak istiyorum' mesajıyla yayınladı.

Paylaş

İddiaya göre, Yemek Sepeti üzerinden Bambi Kuruyemiş’ten sipariş veren kadın, sipariş için gelen kuryenin teslimin ardından aralıksız telefon tacizine uğradı.

Diken.com.tr'de yer alan habere göre iletide, ödemenin iki kez gerçekleştirilememesi yüzünden gelen Bambi Kuruyemiş çalışanı kuryenin daha kapıda tacizkar bir tutum sergilediği belirtildi.

Olay şöyle anlatıldı: “Daha kapıdan görünüşüme bakar bakmaz ters bir tavır sergileyen bu kişiye, “yorucu oldu” dememle birlikte tedirgin anlar yaşamaya başladık. “Yorucu oldu, sana mı?” “Yoruldun mu yoksa sen?” gibi cümleleri tehditkar ve inanın korku salmak ister bakışlar, tavırlarla pekiştiren bu kişinin bu davranışlarına hiç korkmadan, direkt gözlerinin içine bakarak yanıtlar verdim. Kadınlar ne demek istediğimi daha iyi anlar, korkmamamla daha da nefret dolu gözler ve sözlerle bakan bu şahıs, pos cihazının parayı çekmesiyle bir zafere ulaşmışcasına bana hesap sorunca, “ben de çekmesine mutlu oldum” dedim ve istediğini alamayarak huzursuzluk içinde gitti. Hatta evde beni ziyarete gelmiş iki arkadaşıma, yaşadığım olayın detaylarını anlatarak bu işin burada bitmeyeceğini hissettiğimi söyledim.”

'NE KADAR MUTLU OLDUN?'

Bunun ardından telefonunda tanımadığı bir numaradan ‘Ne kadar mutlu oldun?’ mesajıyla tacizin başladığını anlatan kadın, kanıt olarak mesajların bir bölümünü paylaştı.

Konuşmalara göre, kurye olduğu belirtilen şahıs ısrarlı biçimde kadına telefonunu açmasını, kendisini beğendiğini, nerede oturduğunu bildiğini söylüyor. Ardından küfür ve tehditlerin yağdığı mesajlar kadın, savcılık ve polise şikayette bulunacağını belirtse de kesilmiyor.

Kadının ifadesine göre, taciz ertesi gün de devam etti.

Kuryenin polis ya da savcılık tehdidinden hiç de endişe duymadığı şöyle anlatıldı: “Sabahında iş arkadaşımla havaalanındayken, belki serinkanlılığımdan korktuğundan arayan bu şahsın aramasını bu kez açtım ve tekrar polise, savcılığa başvuracağımı söyledim. İlk olarak telefonunu bir arkadaşının kullandığını söyleyen bu şahsa kim olduğunu ve adımı, adresimi, ismimi nerden bulduğunu sorduğumda çıldırarak bir gece önce mesajla yolladığı tehditlerin benzerlerini telefonda da yineledi ve gayet pişkin, “ben polisim zaten, ne olacak ki bana” dedi. elbette polis olmasa bile, niye bu kadar rahat olduğunu sanıyorum hepiniz tahmin edebilirsiniz; çünkü bu ülkede kimseye bir şey olmuyor.”

İleti şöyle sonlandı: “Ben bu şahıs cezasını çekene kadar uğraşacağım; firmanın durumu itiraf etmesi için boykot etmenizi veya afişe etmek amaçlı, en azından bu statusü paylaşmanızı rica ediyorum. Hepimizin güvenliğini tehdit eden bu canavarların, sırtımızdan milyarlar kazanmasını ve her şeyin bu kadar rahatça yapılabilmesini artık kabul edemiyorum. Tüm bilgilerime sahip, hiçbir çekincesi olmayan bu sapığın bana zarar vermeyeceğinin garantisini kim verecek?”

Öte yandan Bambi Kuruyemiş, kısa süre önce Facebook’tan açıklama yaparak kuryenin işine son verildiğini belirterek kadın müşterisinden ve kamuoyundan özür diledi.

Tacize dair ekran görüntülerinin birçoğu Ekşi Sözlük’te paylaşıldı. Tacizin yer aldığı mesajlar şöyle: 



  

 

ÖNCEKİ HABER

'HDP'yi Mecliste isteyenlerin oranı yüzde 17'

SONRAKİ HABER

AKP oylarının düştüğünü açıklayan anket şirketine polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...