23 Şubat 2015 15:50

Kürt Yazar Günay Aslan, HDP'den aday adayı oldu

20 yıl sürgünde kaldıktan sonra geçen yılın sonunda Türkiye’ye dönen Kürt gazeteci-yazar Günay Aslan, HDP’den Van milletvekili aday adayı oldu.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

20 yıl sürgünde yaşadıktan sonra geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye’ye dönen gazeteci-yazar Günay Aslan, HDP’ye aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Aday adaylığı için gerekli evrakları HDP Van İl Seçim Komisyonuna teslim eden Aslan, ardından yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Aslan’ın basın toplantısına kitle örgütü temsilcileri ve halk da katıldı.
Kürt halkının içinden geçtiği süreçte tarihi bir sorumlulukla çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Aslan, tek amacının ülkenin barışa ve kardeşliğe olan özlemini dile getirmek olduğunu belirtti.  Halkın vekili değil, halkın hizmetçisi olmak isteyen bir basın emekçisi olduğunu ifade eden Aslan, şunları söyledi: “Siyaset yüksek sorumluluk ister, siyaset güvenilir olmayı gerektirir, siyaset yapmak isteyenler bu halka hizmet aşkıyla yanıp tutuşmalı. Ne yazık ki Türkiye’de siyaset kurumu güvenilir değil, siyaset kurumu müthiş bir çürüme yaşıyor. Bunun önünde durmak ve farkındalık yaratmak gerekir. İşte bunu yapacak olan HDP ve bu çatı altında siyaset yapanlardır. Halkımız ağır bedeller ödeyerek kendi siyasi kurumlarını yarattı. Bizde buna layık olacak biçimde kendi üzerimize düşeni yapmanın gayreti içindeyiz.”

ÖNCEKİ HABER

Antep'te 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı eylem

SONRAKİ HABER

OSTİM'de patlama: 5 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...