20 Şubat 2015 14:39

Ege Üniversitesinde ülkücü saldırı: 1 ölü

Yaklaşık 200 kişilik ülkücü grup, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde, devrimci, demokrat, Kürt öğrencilere ellerinde satır ve baltalarla saldırdı. Saldırıda yaralananlar oldu, çıkan çatışmada bacağından yaralanan ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi.

Paylaş

Yaklaşık 200 kişilik ülkücü grup, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde, devrimci, demokrat, Kürt öğrencilere ellerinde satır ve baltalarla saldırdı. Saldırıda yaralananlar oldu, çıkan çatışmada bacağından yaralanan ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi.

Fakülte önüne pusu kararak öğrencilerin gelmesini bekleyen ülkücü grup gördükleri öğrencileri satır ve baltalarla darbetti. Bir öğrencinin kafasına aldığı balta darbesiyle vurularak yaralandığı, 3-4 yaralının daha olduğu öğrenildi.

Polis ise saldırgan gruba müdahale etmek yerine çevrede bulunan öğrencilere gaz ve plastik mermi sıktı. Daha sonra saldırgan grup polisin yoğun korumasında Edebiyat Fakültesi girişinde açıklama yaptı. Açıklamayı fotoğraflamak isteyenlere de saldırmak isteyen gruba polis de destek verdi. "Ne çekiyorsun" diyerek görüntü almak istenenler de engellenirken polisin grubu desteklemesi dikkat çekti.

Ege Üniversitesinde yaralanan öğrencilerden bilgi almak için acile gelen öğrencilere hastanede sivil bir grup saldırdı. Kadın öğrencilere "Siz gidin erkekleriniz gelsin, biz buradayız" diyerek kadınlara pet şişe fırlattı.

ÜNİVERSİTEDE OLAYLAR SONA ERDİ

Ege Üniversitesi'nde, ülkücülerin öğrencilere saldırısıyla başlayan ve gün boyu süren olaylar sona erdi. Olaylar sonucunda saldırgan grup içerisinde yer alan bir kişi yaşamını yitirirken, 3 yurtsever öğrenci de ağır yaralandı. 

Olayda ülkücü reisi Fırat Çakıroğlu kaldırıldığı Ege Üniversitesi acil servisinde hayatını kaybetti. Çakıroğlu'nun bacağından yaralandığı, atardamarı kesildiği için hayatını kaybettiği bildirildi.

Yaralı öğrencilerden Nurullah Semo'nun hayati tehlikesi devam ederken Mevlan Duygu'nun bilincinin açıldığı bilgisi verildi. Olaylarda satırla yaralanan yurtsever öğrenci Sezgin Yılmaz’ın taburcu edildikten sonra gözaltına alındığı bildirildi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aidatını istedi icralık oldu

SONRAKİ HABER

Elazığ’da 8 Mart hazırlıkları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...