19 Şubat 2015 12:55

Fıtrat kefenini yırtacağız!

Öfkemiz boşa değil, bu patron düzeniyle, sermayenin bize sunduğu ‘fıtrat’ eşitsizliğiyle hesaplaşacağız! Hem sokakta, hem sandıkta! Emek ve demokrasi güçlerinin en geniş birliğiyle ‘fıtrat’ kefenini yırtacağız!

Paylaş

Özgecan kardeşimiz katledildi. Okurken, izlerken ve şimdi yazarken parmak uçlarımıza kadar biriken bir öfkeyle titriyoruz. Katilleri tanımak, onların fikirlerinin iktidarda olduğu bir ülkede yaşamak, Özgecan gibi daha binlerin aynı kaderle başka şekillerde hergün karşı karşıya olduğunu bilmek hem sorumluluğumuzu hatırlatıyor hem de öfkemizi arttırıyor.
Artık acılarımızı da tanıyoruz; Soma’da yaşam odası yapmayarak, patronların bile bile ölüme terk ettiği işçilerin ölümündeki gibi sancı çekiyor zihnimiz!

Ölümü Roboski’den, Ali İsmail Korkmaz’dan, Berkin Elvan’dan tanıyoruz.
Öyle ya kadının, işçinin, gencin, Kürt’ün, Alevinin fıtratında var eşitsizlik! Kadın erkekle bir olur mu? Sünni, Aleviyle! Türk, Kürt’le bir olabilir mi?

Sermayenin hükümetine göre bir olamaz. Bir olması kar getirmiyorsa, kadının ucuz emeğinden yararlanamıyorsa, dindar ve kindar nesiller yetiştiremiyorsa, gençliği, halkı kendine yedeklemiyorsa, kendine biat eden bir toplum modeli inşa edemiyorsa hükümet neylesin birliği, ‘eşit haklara’ sahip bir halkı? Gericilik eşitsizlikle besleniyor, eşitsizliği körüklüyor, halkı farklılıklarıyla bölüyor ve kendine yedeklemeye çalışıyor.

ÖZGECAN’IN KATİLLERİ BU DÜZENİ TEMSİL EDİYOR

Kadınların sosyal, kültürel, ekonomik hayata katılımları, işçilerin ve gençlerin birleşip örgütlenmeleri, daha bilinçli ve örgütlü bir toplumun yaratılması, sermaye hükümetinin sonudur! Erkek egemenliğinin toplumun en alt birimine kadar indirilmesi, toplumsal şiddetin aile içi şiddetle birleşmesi, muhafazakar toplumun en aşağıda ailede inşa edilmesi kapitalizmin doğasıyla ilgilidir. Üretim araçlarının mülkiyetine sahip patronlar sınıfı, onların oluşturduğu hukuk sistemi bu nedenle cinayetleri örtbas ediyor, tecavüzleri makul ve olabilir gösteriyor, iş cinayetlerini fıtrat sayıyor, düzenin tetikçilerini koruyor!
Özgecan’ın katilleri bu düzeni temsil ediyor. Tıpkı Ali İsmail’in, Roboski’nin, Hrant Dink’in katillerinin bu düzeni temsil etmesi gibi!

Öfkemiz boşa değil, bu patron düzeniyle, sermayenin bize sunduğu ‘fıtrat’ eşitsizliğiyle hesaplaşacağız! Hem sokakta, hem sandıkta! Emek ve demokrasi güçlerinin en geniş birliğiyle ‘fıtrat’ kefenini yırtacağız!

ÖNCEKİ HABER

Kocası tarafından öldürülen Kart’ın cenazesi adli tıptan alındı

SONRAKİ HABER

İsyanın adı Özgecan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa