14 Şubat 2015 09:51

Cenazeyi erkeklere bırakmadılar

Tarsus’ta tecavüz girişimi sonrası yakılarak katledilen Özgecan Aslan'ın cenazesi toprağa verildi.Cenazeye Aslan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı. Cenaze töreninde kadına yönelik şiddete tepki vardı. Özgecan Aslan'ın naaşı, Akbelen Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aslan'ın tabutunu, kadına şiddete tepki göstermek amacıyla kadınlar taşıdı

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Tarsus’ta tecavüz girişimi sonrası yakılarak katledilen Özgecan Aslan'ın cenazesi toprağa verildi.Cenazeye  Aslan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı. Cenaze töreninde kadına yönelik şiddete tepki vardı. Özgecan Aslan'ın naaşı, Akbelen Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aslan'ın tabutunu, kadına şiddete tepki göstermek amacıyla kadınlar taşıdı

Tarsus'ta tecavüz girişimi sonrası yakılarak katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bu gün Tarsus Yarenlik Alanın’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı eylemde  sık sık “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Kadın Yaşam Özgürlük”, “Özgecan Aslan  yirmisinde bir fidan” sloganları atıldı.

Yoğun katılımın sağlandığı yürüyüşte “Özgecan Aslan’ın katillerinden hesap sorulsun” pankartı taşındı. Yarenlik Alanında başlayan yürüyüş saat kulesinin önünde yapılan basın açıklamasıyla sonlandı.

'TACİZCİLER TECAVÜZCÜLER ADETA ÖDÜLLENDİRİLİYOR'

Tarsus Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı okuyan Selma Baş “En temel yaşamsal haklarımız erkek egemen, gerici kadın düşmanı iktidar tarafından tehdit altında. Taciz, tecavüz, şiddet, savaş ve gerici saldırılarla hayatlarımız kuşatılırken katiller tacizciler tecavüzcüler adeta ödüllendiriliyor” dedi.

Özgecan Aslan cinayetinin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Selma Baş, “Suçlarını itiraf eden katilleri hak ettiği cezayı alana kadar da peşinde olacağız. Şunu unutmasınlar ki kadınlar bu memlekette kadın cinayetlerini durdurmak için yalnızca protesto etmiyor. Meclis’e de gidiyor, çözüm de öneriyor. Devlet yetkililerine düşen görev çözüm önerilerimiz hayata geçirmek için bir an önce harekete geçmektir. Üniversite öğrencisi, hayatının daha başında öldürülen kadınların haberlerini almayı artık istemiyoruz” denildi.

ÖZGECAN’IN AİLESİNE SESLENİYORUZ’

Açıklamada, Özgecan’ın ailesine de seslenilerek, “Yalnız değilsiniz. Özgecan için adalet sağlanana dek sizinle birlikte yürüyecek olan binlerce kadın sizin yanınızda. Birlikte mücadele ederek Özgecan’ların hayatlarını kurtacağız” ifadesi kullanıldı.

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de meydanlarda internet bedava oluyor

SONRAKİ HABER

Beytüşşebap'ta 'Uzman doktor isteriz' yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa