12 Şubat 2015 18:37

YPJ dövizine 'örgüt propagandası' davası

Dersim'de yapılan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yürüyüşünde, önünde "Köle değil Arin'iz direniş Kader'imiz" arka kısmında ise "YPJ" yazan bir döviz taşıdığı için Elif Çelik hakkında "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla dava açıldı.

Paylaş

Dersim'de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yapılan yürüyüşe katılan üniversite öğrencisi Elif Çelik hakkında, yürüyüş sırasında önünde "Köle değil Arin'iz direniş Kader'imiz" arka kısmında ise "YPJ" yazan bir döviz taşıdığı açılan soruşturma davaya dönüştü. 

Hakkında "Yasadışı örgüt ve topluluklara ait amblem ve işaret taşıyarak katılma", "örgüt propagandası yapma" suçlamasıyla yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlanan Çelik, bugün ilk duruşmasının görüldüğü Dersim Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. 

Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan Sosyalist Kadın Meclisi üyeleri Çelik'e destek verdi. Kadınlar adına Münevver İltimur tarafından yapılan açıklamada, "Kadına şiddete karşı gerçekleştirilen yürüyüşte YPJ dövizi taşıdığı için açılan soruşturma saçmalamanın da ötesindedir" denildi. 

MAHKEME HEYETİNDEN İLGİNÇ SORU 

Avukatıyla katıldığı duruşma, Çelik'in kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı. Daha sonra ise yöneltilen suçlamalara karşı Çelik'in savunması alındı. Savunmasını yapan Çelik'e Mahkeme Heyeti'nin "YPJ nedir, kimdir, biliyor musun?" şeklinde soru yöneltmesi dikkat çekti. 

Çelik, yöneltilen bu soruya "Dünyada terörist olarak kabul edilen IŞİD'e karşı direnen kadınlar" yanıtını verdi.

Alınan savunmanın ardından Mahkeme Heyeti, duruşmayı 6 Mart 2015 tarihine erteledi. (Dersim/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Kışlada bir asker ölümü daha

SONRAKİ HABER

Galatasaray: 4 - Torku Konyaspor: 1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...