12 Şubat 2015 11:36

Kürde karşı çıkan Edizer AKP'li çıktı

Annesinin kemik raporundaki 'Irk: Türk' ibaresine tepki gösteren akademisyen Yalçın Çakmak'a "Siz Kürtsünüz sizinle konuşmak istemiyorum" diyerek nefret suçu işleyen Ankara Onkolojisi Hastanesi Andiçen ek binasında görev yapan Ali Edizer, polise verdiği ifadesinde kendisinin de Kürt olduğu ancak Çakmak ve arkadaşı Özer'in hastaneye art niyetli geldikleri ve "ırk" ibaresindeki Türklüğe karşı çıkarak Türklüğü aşağıladıkları sözleriyle kendisini savundu.

Paylaş

Ankara Onkoloji Hastanesi Andiçen ek binasında muayene olan annesi Nurten Akdoğan'ın kemik raporunda isim, boy ve kilo gibi bilgilerin bulunduğu bölüme "Irk: Türk" ibaresinin bulunmasına tepki gösteren Yalçın Çakmak'a "Siz Kürtsünüz sizinle konuşmak istemiyorum" sözleriyle nefret suçu işleyen ve ÖGB'ler tarafından Çakmak'ın darp edilmesine yol açan başhekim yardımcısı Ali Edizer'in, olay sonrası karakolda verdiği ifade dikkat çekiyor. 

Çakmak'ın avukatı Arif Yıldırım'ın verdiği bilgeye göre, ifadesinde kendisinin de Kürt olduğunu söyleyen Edizer, Çakmak ve akademisyen arkadaşı Ahmet Bülent Özer'i Kürt oldukları için art niyetle hastaneye gelip kargaşa çıkarmakla suçluyor. Edizer, "Irk: Türk" ibaresini sorgulayan Çakmak ve Özer'in Türk ırkını aşağılamak istediğini de savunuyor. Çakmak ve Özer'i darp eden iki ÖGB'yi de şahit olarak gösteren Edizer, Çakmak ve Özer'den görevlerine engel oldukları için için şahsi ve kurumu adına şikayetçi de oldu.

SOSYAL MEDYADA DA NEFRET VAR

Öte yandan, "Niye herkese Türk diyorsunuz" diyen akademisyenlere şiddet uygulatan Edizer'in sosyal medyadaki paylaşımları da dikkat çekiyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mardin'de Süryani dini lideri ile görüşmesinde çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Edizer, paylaştığı fotoğrafın altına "Yeter ki Müslüman olmasın. Herkesle dost olursunuz!" sözlerini paylaşmış. Yorumlarda ise Demirtaş'a yönelik bir çok hakaret bulunuyor. 

Oran'dan Davutoğlu’ya: Hastaların ırkının sorulması talimatını siz mi verdiniz?

Kendisi de Elbistanlı bir Kürt olduğunu ileri süren Edizer'in MHP'nin iktidar ortağı olduğu ve Osman Durmuş döneminde Sağlık Bakanlığında görev yaptığı ancak daha sonra AKP'li olduğu belirtiliyor. Edizer en son 2012 yılında AKP'nin Sağlık Bakanlığı döneminde Bakanlığın özel kalem müdürlüğü görevine getirildi. Daha önce de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Başkanı gibi görevlere de getirildi. 

Akademisyen Çakmak ise kendisinden açıklama beklediği Edizer'den "Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu, dışlayıcı, önyargılı davranışı ve şiddet tutumu" nedeniyle göz altına alındığı 10 Şubat tarihinde şikâyetçi olmuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis hakkını arayan işçiye cop ve gazla saldırdı

SONRAKİ HABER

Mimarlardan, Melih Gökçek'e panel çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...