11 Şubat 2015 07:54

Polisten öğrenciye ajanlık teklifi

Antalya'da Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berat Öztemel, polisin kendisine 'Ajanımız olur musun' teklifinde bulunduğu öne sürdü.

Paylaş

Antalya'da Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berat Öztemel, polisin kendisine 'Ajanımız olur musun' teklifinde bulunduğu öne sürdü.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Öztemel, savcılığa verdiği dilekçede kendisine ajanlık, provokatörlük teklifinde bulunulduğunu söyledi.

Öztemel, polisin 'görevi kötüye kullanmak' suçundan cezalandırılmasını istedi. Dilekçesinde ajanlık teklifinin nerede ve nasıl yapıldığını da anlatan Öztemel, kasım 2014 tarihinde, adının Ahmet olduğunu söyleyen bir kişinin kendisini telefonla aradığını söyleyerek şöyle devam etti: “Beni arayan Ahmet adlı kişi, ağabey- kardeş olarak benimle çay içmek istediğini söyledi. Tanımadığım birinin neden benimle çay içmek istediğini sorduğumda, kendisinin devletin birliği ve bütünlüğü için çalışan bir polis olduğunu söyledi. Devleti bölmek isteyenlere karşı benim bilgilerime başvurmak istediklerini ve yardım istediklerini söyledi. Maddi durumumun iyi olmadığını bildiğini, okulda sınıf geçmeme bile yardım edeceğini söyleyerek, bana ajanlık teklifinde bulundu. Bunu asla kabul etmeyeceğimi söyleyerek görüşmeyi sona erdirdim.”

‘BU POLİSLER CEZALANDIRILMALI’

3 ay sonra 30 Ocak 2015 günü aynı numaradan Ahmet adlı kişinin kendisini tekrar aradığını ifade eden Öztemel, “Benim Sakarya Akyazılı olduğumu bildiğini, hemşehrim olduğunu söyleyip yine benimle görüşmek istedi. Benim hakkımda tüm bilgilere sahip olduğunu iddia etti. Bu arayışında daha sert bir tepki gösterdim. Ben kendisiyle herhangi bir işbirliğine girmeyeceğimi belirttikten sonra 'Yine görüşürüz' diyerek görüşmeyi sonlandırdı” dedi. Öztemel, kendisine ajanlık teklif eden polislerin tespit edilerek haklarında dava açılmasını ve cezalandırılmalarını istedi. Berat Öztemel'in avukatı Hakan Evcin de, devletin polisinin görevinin vatandaşları ajan ve provokatör yapmak değil, suç işlenmişse sorumluları bulmak olduğunu söyledi. Evcin, "İnsanların muhbirliğe, ajanlığa zorlanması suçtur. Bu suçla ilgili şikayet dilekçemizi verdik” diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK Üyesi Ahmet Yıldırım vekillik için istifa etti

SONRAKİ HABER

Yılmaz Büyükerşen ve bürokratları beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa