09 Şubat 2015 10:06

Prof. Dr. Kadri Yıldırım HDP'den aday olmak için istifa etti

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerde HDP milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Prof. Dr. Yıldırım, istifa kararını üniversitedeki makam odasında yaptığı basın toplantısı ile duyurdu.

Adaylığını açıklamadan önce üniversitedeki Rektör Yardımcılığı görevinden istifa ederken, siyasete atılmayacağı yönünde sarf ettiği sözlerini hatırlatan Yıldırım, bunun o dönemde kendisine adaylık teklifi ile gelen HDP'li yetkililere üniversitede kalarak özellikle barış ve çözüm sürecine olumlu katkıları olan Kürdoloji çalışmalarına daha büyük bir ivme kazandırmak isteğinden kaynaklandığını ifade etti. Ancak bu ivmeden rahatsız olanların hayatı kendisi ve ekibime zehir etmeleri yetmiyormuş gibi bin bir emekle eğitip donattıkları ve MEB için Seçmeli Kürtçe Dersi Öğretmeni olarak yetiştirdikleri öğrencilerinin de geleceklerini karartmaktan çekinmediğini belirten Yıldırım, tüm bunlardan dolayı fikrinin değiştiğini söyledi.

'KÜRDOLOJİ BÖLÜMÜ ÜZERİNDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR'

Yıldırım, açıklamasının devamında, Kürdoloji bölümünden mezun olan öğrencilerin geçtiğimiz yılın Eylül ayında Bakanlıktan atama talebiyle başladıkları açlık grevi sırasında bulundukları çadırda Yönetmen Aras Koyi'nin "Kurdistana Min/Benim Kürdistanım" isimli kısa filmi izlemeleri nedeniyle 3 öğretmen adayına haklarında açılan davada "örgüt propagandası yaptıkları" gerekçesiyle 10'ar ay hapis cezası verilmesi üzerinde de durdu.

"Düşünün, bir devlet bir yandan memleketin selameti için bir örgütün lideriyle resmi görüşmeler yapıyor, öbür yandan aynı devletin öğretmeni olmak isteyen üç mezunumuz o örgütün propagandasını yapmak suçundan ceza alıyor" diyen Yıldırım, Kürdoloji bölümü üzerinde yaklaşık üç aydır kara bulutların dolaştığını ifade etti.

Adaylığı nedeniyle üniversitedeki görevinden istifa ettiğini söyleyen Yıldırım, Meclis'e girdiği takdirde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayacağı gibi barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elinden geleni de yapacağını kaydetti.

Yıldırım, HDP'nin sadece Kürtlerin değil, tüm Türkiye halklarının partisi olduğunu ifade ederek "Dolayısıyla HDP'nin elini güçlü kılmak için Türkiye'deki tüm halkların ve inançların elbirliği yaparak onu barajın üstüne çıkarmaları çok önemlidir. Hem barış ve çözüm sürecinin selameti, hem halkların ve inançların kardeşliği, hem de yeni Kobanê'lerin yaşanmaması için bu çok önemlidir" iadelerini kullandı.

Yıldırım, neden HDP'den aday olduğunu "Sünni Müslüman'ın hakkı gibi Alevinin, Êzidî'nin ve diğer tüm inanç mensuplarının da hakkını tanıyan ve birlikte yaşama projesini en güzel örneği olan 'Medine Sözleşmesi'ni esas alan bir İslam'ı benimsiyor. Onun için, Kürdistan medreselerinde dinî ilimleri okumuş ve ilahiyattan gelmiş biri olarak HDP'den aday olmakta İslamî açıdan bir sakınca görmüyorum" sözleriyle de açıkladı. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Savcılık gözaltındaki polislerle ilgili açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Batan teknede ölen mülteci sayısı 8 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...