DEÜ öğrencilerden not sistemine karşı kampanya
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi'nde okuyan öğrenciler, geçemedikleri her ders için bir yıl okullarının uzatıldığını ve 1 derste kalan bir öğrencinin 2'nci dönemde ders alamadığını dolayısıyla 2'nci dönemin boşa gittiğini ifade ederek, "Geçme notu 70 fakat 69 aldığımızda kalıyoruz. 1 puan için bir yıllımız gidiyor" dedi. Öğrenciler, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla sosyal medyada kampanya başlattı.Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi'nde okuyan öğrenciler, geçemedikleri her ders için bir yıl okullarının uzatıldığını ve 1 derste kalan bir öğrencinin 2'nci dönemde ders alamadığını dolayısıyla 2'nci dönemin boşa gittiğini ifade ederek, "Geçme notu 70 fakat 69 aldığımızda kalıyoruz. 1 puan için bir yıllımız gidiyor" dedi. Öğrenciler, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla sosyal medyada kampanya başlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi'nde okuyan öğrenciler, bugünler de hummalı bir sosyal medya kampanyası içerisinde. Öğrenciler, geçemedikleri her ders için okullarının bir yıl uzaması yönündeki uygulamaya karşı sosyal medyada kampanya başlattı. DEÜ Hemşirelik Fakültesi'ni zor şartlarda kazanan öğrenciler, bu uygulama nedeniyle ekonomik olarak da birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. İsimlerinin verilmesini istemeyen öğrenciler, derslerden geçme notlarının diğer Hemşirelik Fakültesi'nin notlarından yüksek olduğunu ve 1 puan nedeniyle derslerden kalabildiklerini ifade ederek, "Geçme notu 70 fakat 69 aldığımızda kalıyoruz. 1 puan için bir yıllımız gidiyor. Şöyle bir durum olsaydı mesela 1'nci ve 2'nci dönemin ortalaması alıp değerlendirseydi hiç olmasa bir şansımız olurdu. Fakat öyle bir durum da söz konusu değil, bütünleme var fakat ondan da geçemiyorsun. Yaz okulu olsaydı geçmek için bir şansımız olurdu" diye belirtti.
İlk dönemde 1 derste kalan bir öğrencinin 2'nci dönemde ders alamadığını ve 2'nci dönemin boşa gittiğini ifade eden öğrenciler, şöyle devam etti: "Koca bir dönemimiz boşa gidiyor. Sadece YÖK derslerini alabiliyoruz. Onun dışından elimiz kolumuz bağlı kalıyor. O dönem içerisinde ne yapacağız. Psikolojimiz bozuldu. Kendimizi 'bir şeye yaramaz' hissediyoruz. Zor koşullarda ailelerimiz bizi okutuyor. Bir emeğimiz var. Ama 1 puan yüzünden koca bir yılımız heba oluyor. 1 yıl hazırlık okuduk, 4 yılda normal üniversite okuyacağız fakat bu sistem yüzünden 7'nci senesinde mezun olan öğrenciler var. Hocalar, öğrenciler ne kadar çok kalsa o kadar iyi eğitim verdiklerini düşünüyorlar. Fakat böyle bir durum söz konusu değil."
'ÖĞRENCİLER HOCA İLE KARŞI KARŞIYA KALMAK İSTEMİYORLAR'
Kişisel korkuları olduğu için çok az sayıda öğrencinin mağduriyeti dile getirebildiğini kaydeden öğrenciler, geçme notunun hocanın kişisel kanaatinde olduğunu ve kimsenin hoca ile karşı karşıya gelmek istemediğini belirti. Öğrenciler, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi talep ederek şunları aktardı: "Bizimle aynı sistemde olan Tıp Fakültesi'nin bile geçme notu 65 iken Hemşirelik Fakültesi'nin geçme notu 70 oluyor. Bu haksızlığı mağduriyetin ortadan kalkmasını istiyoruz. Ya da bir dersten kaldığımız zaman bir daha ki dersleri alabilelim. Kaldığımız ders sadece o dönemi etkilesin." Öğrenciler son olarak, harç parasını ödemediklerini ancak 1 yıl kaldıkları için ek bir ücret vermek zorunda kaldıklarını dile getirerek, sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyaya destek çağrısında bulundu. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et