03 Şubat 2015 18:01

Fenerbahçe: 5 - Bayburt Grup Özel İdare: 0

ZiraatTürkiye Kupası 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe, Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibi Bayburt Grup Özel İdare'yi 5-0 yenerek, gruptan çıkmayı garantiledi.

Paylaş

ZiraatTürkiye Kupası 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe, Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibi Bayburt Grup Özel İdare'yi 5-0 yenerek, gruptan çıkmayı garantiledi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 18, 64. ve 74. dakikalarda Pierre Webo, 21. dakikada Ramazan Civelek ve 34. dakikada Mehmet Topal kaydetti.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 11'e yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi. Bayburt Grup Özel İdare ise 7 puanla kupaya veda etti.

TRİBÜNE ÇEVİK KUVVET GİRDİ

ZİRAAT Türkiye Kupası E Grubu'nda oynanan Fenerbahçe - Bayburt Grup Özel İdare maçında Trabzonsporlu taraftarın bayrak açarak yarattığı gerginlik, kısa bir süre sonra tribünlerin tamamına sirayet etti.

Bayburtlular da aralarına giren Trabzonsporlu taraftara tepki gösterirken, güvenliğin bu taraftarı dışarı çıkarmasına yardımcı oldu. Ancak daha sonra bir grup Fenerbahçeli taraftar ile Bayburtlu taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Kale arkası tribünü ile Fenerium Tribünü'nün birleştiği köşede karşılıklı atışmalar bir müddet sonra birbirlerine yabancı madde atmaya kadar ilerledi. Çevik kuvvet duruma hemen el koyarak, stat içinden tribüne çıktı. Polisler önce Bayburtlu taraftarları ortalara doğru püskürtüp, sonra iki tribün arasında adeta etten duvar oldular.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR DA KADIKÖY'DE

Öte yandan Bayburtlu futbolseverler arasında Galatasaraylı taraftarlar da görüldü. Bayburtlu olarak bilet alan ancak stada girdiğinde tuttuğu takımın formasını giyen Galatasaraylı futbolseverler de Kadıköy'de Fenerbahçe - Bayburt Grup Özel İdare maçını izledi.

Bu arada Bayburtlular arasında Fenerbahçeli az sayıda taraftarların da yer aldığı görüldü. El ele, omuz omuza takımlarını desteklediler. Bayburtluların yer aldığı Migros kale arkasında yaklaşık 10 bin taraftar yer alırken, Fenerbahçe tribünlerinde ise toplamda 2 bin kadar Fenerbahçe taraftarı dağınık olarak çeşitli tribünlerde oturdular.

KADIKÖY'DE BİNLERCE BAYBURTLU

Bu sezon tribünleri dolduramayan Fenerbahçe, Kadıköy'de taraftara hasret kaldı.

Bayburt karşısında da tribünler boş kaldı. Bayburtlu futbolseverler ise takımlarını desteklemek için konuk takım taraftarlarına ayrılan bölümü doldurdu. Bayburt için Ayrılan 12 bin 500 biletin büyük bir bölümü tükendi. Bunun üzerine Migros kale arkasının da kapıları açıldı ve bu bölüme de çok sayıda Bayburt takımını destekleyen taraftar giriş yaptı.

KAĞIT BİLET DE SATILDI 

Bu karşılaşma için sadece Passolig uygulaması değil kağıt bilet uygulaması da yapıldı. Bu durumu fırsat bilet Bayburt Taraftarları Kadıköy'ü kendi evlerine çevirdiler. 

Öte yandan bu hafta sonunda Trabzonspor ile başlayacak seride Fenerbahçe, kısa sürede Beşiktaş ve Galatasaray ile karşılaşacak. Bu maçlar öncesinde Fenerbahçeli taraftarların takımlarına sahip çıkıp destek olmaları bekleniyor. Şampiyonluk yolundaki bu zorlu maçlar öncesinde tribünlerin geçen yıllarda olduğu gibi yeniden dolması bekleniyor.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Maketlere taziye dilediler

SONRAKİ HABER

TMSF Bank Asya'ya el koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa