25 Ocak 2015 13:10

RSF: Hrant Dink davasında yargı işin sonunu getirmeli

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görüşen davayı takip eden Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Türkiye yargısını, daha fazla gecikmeksizin ve siyasi ön yargılara kapılmaksızın, başlattığı işin sonunu getirmeye çağırdı.

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görüşen davayı takip eden Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Türkiye yargısını, daha fazla gecikmezsizin ve siyasi önyargılara kapılmaksızın, başlattığı işin sonunu getirmeye çağırdı.

Bianet’te yer alan habere göre RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Bürosu temsilcisi Johann Bihr Yargıtay'ın 2013'teki bozma kararının ardından yeniden başlayan soruşturmaya dair memnuniyetini, “Onca bekleyişten sonra yargı, at gözlüklerini nihayet çıkarıyor” sözleriyle ifade etti.Bihr şöyle dedi: 

“Polis memurları ve istihbarat görevlilerinin ifadelerinin alınması, kamu makamlarının işin içinde olduğu sekiz yıldır bariz olan cinayetin örgütsel yanını ortaya koymaya başlıyor. Umuyoruz ki, cinayetin tamamen aydınlatılması için geç kalınmamıştır ve de soruşturma bir kez daha politik amaçlar uğruna araçsallaştırılmaz. Hrant Dink’e adalet için zamanın büyük önemi var”. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Şubat’ın ‘Başka’ filmleri

SONRAKİ HABER

Kadın yazarlar Kobanê ve Şengalli kadınlar için buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...