25 Ocak 2015 13:05

Şubat’ın ‘Başka’ filmleri

Bağımbız filmlerin daha uzun sürelerde vizyonda kalması için başlatılan bir proje olan Baka Sinema’nın Şubat filmleri belli oldu.

Paylaş

Bağımsız filmlerin daha uzun sürelerde vizyonda kalması için başlatılan bir proje olan Baka Sinema’nın Şubat filmleri belli oldu. Ruben Östlund’un yönettiği Turist (Force Majeure), Ava DuVernay’ın yönettiği Selma / Özgürlük Yürüyüşü, Stephan Elliott, Fernando Meirelles, John Turturro gibi yönetmenlerin ortak yapımı “Seni Seviyorum Rio”, 2014 Cannes Film Festivali

Jüri Ödülü sahibi “Mommy”, Steve James filmi Hayatın Kendisi (Life Itself) ve yönetmen Alejandro González Iñárritu’nun filmi “Birdman / Cahilliğin Umulmayan Erdemi” Şubat ayında Başka Sinema kapsamında gösterime girecek. 

TURİST
Alpler’e tatile giden İsveçli bir aile için her şey tam istedikleri gibidir. Fakat dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yedikleri sırada çığ düşer. Anne Ebba iki çocuğunu her şeye rağmen korumaya çalışırken baba Tomas kendi hayatını kurtarmak için kaçmak zorunda kalır. Ebba böylesi bir kriz anında hissettiği duyguları unutup hayatına devam edebilecek midir? Tomas, aile içindeki rolünü ve ailesinin güvenini yeniden kazanabilecek midir?

Brady Corbet, Kristofer Hivju, Lisa Loven Kongsli, Johannes Kuhnke, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Fanni Metelius ve Jakob Granqvist’in oyuncu kadrosunda yer aldığı Turist 6 Şubat’ta vizyona giriyor. 

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ / SELMA
En İyi Film dalında Oscar adayı, 4 dalda Altın Küre adayı olan ve ödül sezonunun en merakla beklenilen yapımlarından “Özgürlük Yürüyüşü / Selma” 20. yüzyıla damgasını vuran tarihi bir dönüm noktasını anlatıyor. 1965 yılında Alabama’nın Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 kilometrelik yolda, tarihe geçen üç protesto yürüyüşü yapıldı. Martin Luther King öncülüğündeki bu yürüyüşler kamuoyunu ateşledi ve A.B.D. Başkanı Johnson’un Oy Hakkı Kanunu’nu çıkarmasını sağladı. Prodüksiyonunda “12 Yıllık Esaret / 12 Years A Slave” filminin yapımcılarının imzası bulunan epik film, bu tarihi olaylar zincirinin 50’nci yılında direnişin filizlenip dev bir insan hakları savaşına dönüştüğü tehlikelerle ve baskılarla dolu üç aylık sürece odaklanıyor. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken filmin başrolünde Martin Luther King performansı dilden dile dolaşmaya başlayan David Oyelowo’ya Tim Roth, Tom Wilkinson, Oprah Winfrey, Martin Sheen, Carmen Ejogo, Giovanni Ribisi, Cuba Gooding Jr. gibi isimler eşlik ediyor. film 6 Şubat’ta vizyona girecek.

RİO, I LOVE YOU / SENİ SEVİYORUM RİO
 ‘Paris, Je t’Aime’ ve ‘New York, I Love You’ filmlerinden sonra seri Rio’da devam ediyor. Seni Seviyorum Rio dünyanın dört bir yanından yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu ile on yönetmenin Rio’ya aşık ya da Rio’da aşık olmanın hikayelerini anlatıyor. Rio’nun egzotik doğal güzelliklerini ve insan çeşitliliğini şehirde geçen farklı aşk hikayeleri üzerinden anlatan her bir kısa film, iki günlük sürede ve Rio’nun farklı mahallelerinde geçiyor. Rio’ya hiç gitmemiş birine şehri tanımışlık hissi veren filmin oyuncu kadrosunda Harvey Keitel, John Turturro, Nadine Labaki, Rodrigo Santoro, Ryan Kwanten, Vanessa Paradis ve Vincent Cassel gibi yıldızlar yer alıyor. filmin yönetmenleri ise Stephan Elliott, Fernando Meirelles, John Turturro, José Padilha, Paolo Sorrentino, Andrucha Waddington, Vicente Amorim, Guillermo Arriaga, Im Sang-soo, Nadine Labaki, Carlos Saldanha. 

MOMMY
Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan’ın beşinci uzun metraj filmi Mommy, prömiyerini gerçekleştirdiği Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’yle onurlandırıldı. Dolan Mommy’de anne-oğul ilişkisi ve terkedilme sendromuna odaklanmasıyla ilk filmi 'J’ai Tue Ma Mere / Annemi Öldürdüm’ de işlediği temaya ikinci kez ve bu sefer çok daha sert bir şekilde dokunuyor. 

2014 Cannes Film Festivali Jüri Ödülü’nün sahibi olan filmin kadrosunda Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon ve Suzanne Clément yer alıyor. 

ÖNCEKİ HABER

Bir ihanetin masalı...

SONRAKİ HABER

RSF: Hrant Dink davasında yargı işin sonunu getirmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...