21 Temmuz 2011 09:01

'Bahçelievler Katliamı' ile ilgili yeni gelişme

Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan ülkücü-faşist katliamlardan biri olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 gencin katledildiği "Bahçelievler Katliamı"ndan 33 yıl sonra yeni bir bilgi ortaya atıldı. Gazeteci Necdet Pekmezci, "5-6-2 Tamam Değil Reis Ben De Vardım" adını verdiği kitabında Abdullah Çatlı&

'Bahçelievler Katliamı' ile ilgili yeni gelişme
Paylaş

Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan ülkücü-faşist katliamlardan biri olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 gencin katledildiği "Bahçelievler Katliamı"ndan 33 yıl sonra yeni bir bilgi ortaya atıldı. Gazeteci Necdet Pekmezci, "5-6-2 Tamam Değil Reis Ben De Vardım" adını verdiği kitabında Abdullah Çatlı'nın lider, Haluk Kırcı'nın tetikçi olarak öne çıktığı katliamda, bugüne kadar bilinmeyen 'Feridun' isimli 5. bir kişinin daha olduğunu ileri sürdü.

Pekmezci'nin kaleme aldığı kitabında ortaya attığı 'Feridun' isminin kimliği ile ilgili bazı ipuçları da sunuluyor. Kitapta yer alan bilgilere göre, söz konusu kişi uzun süre MHP il başkanlığı yapmış olması nedeniyle kamuoyunda yakından tanınıyor ve Gazi Üniversitesi'nde mezunu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bericap’ta direniş bitti

SONRAKİ HABER

Yüksel Caddesi polis ablukasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...