22 Ocak 2015 14:03

#EmeğinizFinansmanımızdır

15 Mart sabahı hepimiz bu son derece sığ sınavda biraraya geleceğiz sevgili ‘rakip’lerim. Fakat bütün bir dünya kapitalizmi bile bazılarınızın benden daha düşük puan yapmasından mutlu olmamı sağlayamayacak

Paylaş

Hazan İLİK
Bayrampasa Anadolu Lisesi
İstanbul

Size bu satırları yazarken bir belediye otobüsündeyim. Dersaneye, yine bir deneme sınavına gidiyorum. Konu itibariyle bu yazıyı böyle bir anda yazıyor olmam çok ‘manidar’. Belki de günlerimin çoğu böyle geçtiği için sadece sıradan. Evet, üniversite sınavına hazırlanan bir gençle karşı karşıyasınız. Yine ben bu satırları yazdığım sıra sınava bir hayli az gün kalmış. (Tam sayı vermiyorum tadımız kaçmasın) Malum başvurular da başladı. Fakat bu yıl miniminnacık birtakım değişiklikler var başvurularla ilgili. Bir kere sınav başvuru ücretine %25 zam geldi. Sadece YGS için ellişer lira toplayacaklar iki milyon insandan. Hakikaten güzel para! Asgari ücrete dahi %6 zam yaparken, tek bir sınav ücretine tam tamına %25 zam yapan devletin yerinde olmak vardı doğrusu. Ee bu kadar fazla para varken Ak Saray’a biner liralık bardaklar almamak elde değil. Hele de finansmanı gelecek kaygısı içinde debelenen iki milyon gençken. Parasız eğitimmiş, sınavsız üniversiteymiş, Ak Saray’ın bardakları kadar umrunda değil devletin!Başka değişiklikler de var elbette. Bu sene hatalı bir  sorunun itirazı 20 lira, kitapçığına bakmak 50 lira değerinde! Daha birkaç sene önce şifre skandallarına bulaşmış olan ÖSYM’nin bu yıl da soruların yalnızca %10’unu açıklayacak olması manidar doğrusu. Hani sınav sırasında verilen kalemlerin üzerinde çok ünlü bir slogan yazar: “Emeğiniz emanetimizdir” Oysa biz biliyoruz, emanete ihanet etmek en çok senin ‘fıtratında’ var ÖSYM!

15 Mart sabahı hepimiz bu son derece sığ sınavda biraraya geleceğiz sevgili ‘rakip’lerim. Fakat bütün bir dünya kapitalizmi bile bazılarınızın benden daha düşük puan yapmasından mutlu olmamı sağlayamayacak. (Rakip işin şakasıydı elbette)
Sınav sonucu ne gelirse gelsin unutmayın, gerçek anlamda güzel bir gelecek sosyalizm mücadelesinde!

 

ÖNCEKİ HABER

Hala Bir Bardak Parası Değil!

SONRAKİ HABER

Paran kadar itiraz et

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...