20 Ocak 2015 17:14

Taksim Dayanışması, Ali İsmail Korkmaz davası için Kayseri'de olacak

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı eylemleri sırasında ve Cizre'de polisler tarafından katledilenlerin faillerinin açığa çıkarılmaması ve sorumluların yargılanmamasını protesto ederek, yarın Kayseri' de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasına katılmak için bu gece yola çıkacaklarını duyurdu.

Paylaş

Taksim Dayanışması, Gezi eylemleri sırasında uygulanan polis şiddeti ile yaşamını yitirenlerin faillerinin açığa çıkarılmaması ve sorumluların yargılanmamasını Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. "Ölenlerin 'suçlu', katillerin 'meşru' görüldüğü bir ülkede yaşamak istemiyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Hırsız, katil AKP" sloganları atıldı. Gezi direnişinde ve geçtiğimiz günlerde Cizre'de polisler tarafından katledilenlerin isimlerinin sayıldığı eylemde, polis tarafından katledilenlerin fotoğrafları taşındı. Dayanışma adına açıklamayı yapan Mücella Yapıcı, Gezi Parkı'nda üç, beş ağacın peşine düştükleri günlerden bugünlere rant ve siyasi ikbal için kentlerin yaşam alanlarına kıyanların, demokratik ve adil bir dünya talebini seslendirenlere karşı ülkenin dört bir yanında biber gazları ve mermilerle yanıt verdiğini söyledi.
"Polis, biber gazı, hukuksuzluk, sinsilik olmadan yaşam alanlarımızı yağmalamaya kalkışmadıklarını görüyoruz" diyen Yapıcı, bu nedenle 15, 14,12 yaşlarındaki çocuk ölümlerinin manşetleri kapladığını söyledi.

Taksim' den Antakya' ya, Eskişehir' den Ankara' ya, Lice' den Cizre'ye yitirilen tüm canların takipçisi olacaklarını belirten Yapıcı, şöyle devam etti: "Bu çocuklar bizim, bu ülke bizim diye haykırmak , gençleri öldüren anlayışa ve cinayetleri artıracak 'İç Güvenlik Reformu' denen yargısız infaz yasasına geçit vermemek için, kararlı ve barışçıl tutumumuzla buradayız demek için yarın Kayseri' de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasına katılmak üzere bu gece yola çıkacağız."

Açıklamanın ardından grup İstiklal Caddesi'nde bulunan Odakule' ye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haseke'de çatışmalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

DEDAŞ, Diyarbakır halkının sağlığıyla oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...