12 Ocak 2015 17:17

Altın Top Ronaldo ve Kessler'e

FIFA Ballon d'Or (Altın Top) ödülü Cristiano Ronaldo'nun oldu. Real Madrid ve Portekiz milli takımının golcü futbolcusu böylece bu ödülü üst üste ikinci kez kazanmış oldu.

Paylaş

FIFA Ballon d'Or (Altın Top) ödülü erkeklerde Cristiano Ronaldo'nun oldu. Real Madrid ve Portekiz milli takımının golcü futbolcusu böylece bu ödülü üst üste ikinci kez kazanmış oldu. Kadınlarda ise Wolfsburg'un ve Almanya'nın hücum oyuncusu Nadine Kessler ödüle layık görüldü.

Ödülü daha önce 4 kez kazanan Barcelonalı Lionel Messi oylamada ikinci olurken, Dünya Şampiyonu Almanya'nın ve Bayern Münih'in kalecisi Manuel Neuer ise üçüncü oldu.

Ballon d'Or seremonisinde Puskas Yılın Golü ödülü, 2014 Dünya Kupası'nın yıldızlarından James Rodriguez'e gitti. Rodriguez, Kolombiya'yla Uruguay'a attığı golle ödüle ulaştı.

Yılın teknik direktörü ödülü ise 2 Alman'a gitti. Almanya milli takımının teknik direktörü Joachim Löw, yılın teknik direktörü seçilirken kadınlar futbolunda, Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren Wolfsburg'un Teknik Direktörü Ralf Kellerman ödüle layık görüldü.

Yılın 11'i ise şu isimlerden oluştu: Neuer; Lahm, Ramos, David Luiz, Thiago Silva; Di Maria, Iniesta, Kroos; Messi, Ronaldo, Robben (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Terör tehdidi her yerde

SONRAKİ HABER

Trenin altında kalan tarım işçisi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...