19 Temmuz 2011 09:40

Şiddete karşı kadın yürüyüşü

Kadınlar, 24 Temmuzda İstanbul’da düzenleyecekleri bir yürüyüşle artan kadın cinayetlerine karşı yasal önlemlerin alınması için seslerini yükseltecek. Binlerce kadının katılması beklenen “Büyük kadın yürüyüşü” adı verilen eyleme kadınlar, kendilerini öldüren sistemden hesap soracak. Bi

Şiddete karşı kadın yürüyüşü
Paylaş

Seçim döneminde kadına yönelik şiddetin gündemin en alt sıralarında kaldığını belirten Yeni Demokrat Kadınlar Üyesi Rahime Kavrar, son iki hafta içine yargının kararlarında çok ciddi bir şekilde erkek egemen zihniyetin açığa çıktığına dikkat çekti. Kavrar, “Biz, ortak mücadelenin yükseltilmesini savunuyoruz. Bu anlamda toplumun her kesimini bu yürüyüşe çağırıyoruz” dedi.

İmece Kadın Sendikası Girişimi Üyesi Serpil Kemalbay, “Başbakan 3 çocuk doğurun diyor Kadın Bakanlığının adını Aile Bakanlığını yapıyor. Bu zihniyetteki AKP Hükümetinin bu sorunu kökünden çözemeyeceği kesin. Burada kadın örgütlerine büyük görev düşüyor. Daha güçlü dayanışma içinde olarak kendi çözüm yolumuzu açacağız” derken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan İlke Acar ise, muhatabından hak alıcı eylemleri yaptıklarını ifade etti.
DİSK Emekli Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Rahime İldemir Bayrak da, devletin kadına şiddet uygulayanları koruduğunu ifade etti. Bayrak, “Bugün Meclis, 12 Eylül faşizminin ideolojisi ile devam etmektedir. Kadının yerini ikinci sınıf yurttaş olarak görüyorlar. Bunu da örgütlü mücadele ile aşacağımızı inanıyorum” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs'ta 2 sendikacı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Devletin kurumunda şiddet ve taciz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...