31 Aralık 2014 10:33

MO’dan Melih Gökçek'e ‘hukuka uy’ çağrısı

Danıştay'ın Ankapark'ın yapımını durdurma kararına uymayacağını belirten Melih Gökçek'in tutumunu eleştiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, "Bu işin takipçisi olacağız, gerekirse konuyu AİHM'e kadar götürürüz" açıklaması yaptı.

Paylaş

Danıştay'ın Ankapark'ın yapımını durdurma kararına uymayacağını belirten Melih Gökçek'in tutumunu eleştiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, "Bu işin takipçisi olacağız, gerekirse konuyu AİHM'e kadar götürürüz" açıklaması yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve kentteki rantsal yapılara ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hafta sonu Endüstri Mirası Rotası kapsamında, Çubuk Barajı'nı gezdiklerini ve barajın kaderine terk edildiğini gözlemlediklerini belirterek, bira ve şarap fabrikalarının da bulunduğu barajın aynı zamanda piknik alanı olduğunu, denetlemenin yapılmadığı alanın yıkıma terk edildiğini söyledi. Candan, "Baraj bugün kaderine terk edilmiş durumda fakat 1929'da yapımı biten barajın, içme ve sanayi suyu kullanımında faaliyet gösterdiğini, aynı zamanda içerisinde gazino, lokanta ve dans pistinin de yer aldığı bulunmaz bir kültürel mirasın bugün düştüğü durum içler acısıdır" diye konuştu.

Ankapark için Danıştay'ın verdiği karara, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in uymadığını ve "yeni bir plan ve projeyle yeniden yapacağız, onlar durdursunlar biz yine bir plan değişikliğiyle tekrar yapacağız" dediğine işaret eden Candan, Melih Gökçek'e "hukuka uy" çağrısı yaptı.

Ankapark'ın bataklık üzerine yapıldığını hatırlatan Candan, "Bataklığın üzerine herhangi bir şeyin inşa edilmesi doğru değil. Ayrıca tarım arazisinin halka hizmet etmesi gerekirken 1 katrilyon Tl maliyetle bu türde bir yapının yapılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu. Melih Gökçek'in "Ankapark projesi ya bitecek ya bitecek" sözlerini de eleştiren Candan, "Melih Gökçek yine bir projeyle dayatabilir, biz de bunun takipçi olacağız ve gerekirse AİHM'e kadar gideceğiz" ifadelerini kullandı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Gökçek’in Eymir Gölü’nü ranta açma sevdası bitmiyor

SONRAKİ HABER

Robin Williams ve mercimek köftesi aynı listede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...