31 Aralık 2014 10:18

Gökçek’in Eymir Gölü’nü ranta açma sevdası bitmiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın en önemli doğal yeşil alanı olan Eymir Gölü’nü ranta açma inadı bitmiyor. Gökçek bir radyo programında Eymir Gölü’nün ODTÜ’den alınacağını söyleyip, Eymir’in halkın kullanımına açılacağını iddia etti. Gökçek, tarih olarak da 2015’i gösterdi. Bu arada, 150 metre yakınına bir otel projesiyle gündeme gelen Eymir Gölü’nün yapılaşmaya açılacağı yorumları yapılıyor.

Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın en önemli doğal yeşil alanı olan Eymir Gölü’nü ranta açma inadı bitmiyor. Gökçek bir radyo programında  Eymir Gölü’nün ODTÜ’den alınacağını söyleyip, Eymir’in halkın kullanımına açılacağını iddia etti. Gökçek, tarih olarak da 2015’i gösterdi. Bu arada, 150 metre yakınına bir otel projesiyle gündeme gelen Eymir Gölü’nün yapılaşmaya açılacağı yorumları yapılıyor.

Bir radyo programında açıklamalarda bulunan Gökçek, ‘Eymir Gölü’nün ODTÜ’den alınarak yapılaşamaya açılacağı’ yönündeki iddialarda bulundu. ODTÜ yönetimini, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı her konuda menfi davranmakla suçlayan Gökçek, en önem verdiği hususlardan birinin Eymir’in ‘halkın malı olması’ olduğunu iddia etti. Gökçek; “Eymir ODTÜ’deki bir azınlığın bir elit grubun kendi eğlence yeri olmaktan çıkıp, Ankara’nın ortak eğlence yeri haline gelmeli ki inşallah 2015’te gerçekleştireceğiz, alacağız ODTÜ’nün elinden.” dedi.

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta bulunan alana 'diplomatik otel' yapılması için Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlatmıştı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ise plana karçı çıkarak, Eymir'in yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli yeni yıl mesajında MGK’yi eleştirdi

SONRAKİ HABER

MO’dan Melih Gökçek'e ‘hukuka uy’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...