23 Aralık 2014 08:41

Polis sınırı aşmamış!

Gezi direnişinin yıl dönümü haberlerini takip ederken polislerce darbedilen Evrensel Muhabiri Erdal İmrek’in şikayetine, ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ yanıtı verildi.

Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul

Gezi direnişinin birinci yılında haber takibi yapan ve bu esnada polisler tarafından darbedilen Evrensel Muhabiri  Erdal İmrek’in şikayetine ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ yanıtı verildi. Saldırıya uğrayan İmrek Cumhuriyet savcısının verdiği 'kovuşturmaya yer yoktur' kararına ilişkin tutanağın baştan aşağı polisleri aklamaya dönük olduğu ve olaya dair birçok görüntüyü sunmalarına rağmen savcının polisleri aklamakta ısrar ettiğini söyledi. 
İstiklal Caddesi’nde 31 Mayıs 2014 günü görevini yapmaya çalışan Evrensel muhabirlerinden  Erdal İmrek, polislerin saldırısına uğramış, darbedilerek kelepçe takılmaya çalışılmıştı. İmrek’i bir süre alıkoyan polisler, editörümüzün yüzüne doğrudan gaz sıkmıştı. Saniye saniye kayıt altına alınan darp olayı için savcılık İmrek’e zor kullanılmadığını belirterek, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın imzalı kararda şöyle denildi “... müşteki Erdal İmrek’i polis memurları Faruk Teber ve Sinan Karakollu’ya teslim ederek arkada bekletilmesini istediği, polis memurları Faruk Teber ve Sinan Karakollu’nun  müşteki Erdal İmrek’in koluna girerek polis grubunun arkasında kısa bir süre beklettikleri, polis müdürünün talebi ile bekletilen müşteki Erdal İmrek’e gözaltı işlemi yapılmadan serbest bırakıldığı, daha sonra müşteki Erdal İmrek basın mensuplarına açıklamada bulunduğu, basın açıklamasına polislerin müdahale etmediği, müştekinin kollarından tutup kısa bir süre bekleten polis memurlarının müştekiye karşı fiziki bir eylemi olmadığı, şikayet edilen polis memurlarının zor kullanma yetki sınırlarını aşmadıkları anlaşıldığından”
Saldırıya uğrayan muhabirimiz Erdal İmrek itiraza hazırlanıyor.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da kamyoncular yolu trafiğe kapattı

SONRAKİ HABER

Urmiye Cezaevi'ndeki açlık grevi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...