17 Ekim 2011 11:08

Zenginler yoksulluğu tartıştı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yoksullukla mücadele ve sosyal politikalar kapsamında her aileye sosyal destek uzmanı getirmek istediklerini, bununla önleyici tedbir alarak kadına yönelik şiddeti ve sokak çocuklarını koruyacaklarını söyledi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 17 Ekim “Dünya Yoksullukla Mücadele Gü

Zenginler yoksulluğu tartıştı
Paylaş

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yoksullukla mücadele ve sosyal politikalar kapsamında her aileye sosyal destek uzmanı getirmek istediklerini, bununla önleyici tedbir alarak kadına yönelik şiddeti ve sokak çocuklarını koruyacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 17 Ekim “Dünya Yoksullukla Mücadele Günü” dolayısıyla beş yıldızlı Dedeman Otel’de bakanlık bürokratları, akademisyen ve bazı kurumların temsilcilerinin katıldığı “Yoksullukla Mücadele Konferansı” düzenledi. Konferansta yoksulları temsilen kimsenin bulunmaması dikkat çekti. Konferansın açılışında konuşan Şahin, dünyanın bir yandan açlık, öte yandan da obeziteden dolayı büyük sorunlar yaşadığını belirterek, dolar ve petrol zengini ülkelerin toplumsal huzuru sağlayamadığını kaydetti.

YOKSULA UZMAN

Konuşmasında yoksulla mücadele hedefleri kapsamında iki milyon aileye kömür yardımı yaptıklarını belirten Şahin, kömür dağıtılan iki milyon yoksul ailenin nasıl yoksulluktan kurtulacağını konusuna değinmedi. Şahin, yoksulla mücadelede için yeni sistem getireceklerini, bu sistemle her aileye sosyal destek uzmanı getirmek istediklerini söyledi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Efe’nin oyuncakları da duruşmayı izledi!

SONRAKİ HABER

‘Bakan zaten 6’da kalktığımızı bilmiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...