03 Aralık 2014 10:58

İsrail’de seçimler 17 Martta yapılacak

İsrail Başbakanı Netanyahu koalisyon hükümeti içindeki muhalif seslerden Adalet Bakanı Tzipi Livni ve Maliye Bakanı Yair Lapid'i görevden alarak İsrail Parlamentosu Knesset'i fesh edeceğini ve erken seçime gideceklerini açıkladı.

Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu koalisyon hükümeti içindeki muhalif seslerden Adalet Bakanı Tzipi Livni ve Maliye Bakanı Yair Lapid'i görevden alarak İsrail Parlamentosu Knesset'i fesh edeceğini ve erken seçime gideceklerini açıkladı. Haaretz’in haberine göre 17 Mart 2015'te erken seçime gidilmesi kararı alındı. Koalisyon partileriyle anlaşamayan Netahyahu bu iki ismin kendisine ve hükümete “sert biçimde saldırdığını” ileri sürüyordu.

Koalisyon hükümeti içinde tartışma yaratan konular arasında 2015 bütçesi, hayat pahalılığı, Filistinlilere yönelik politikalar, Arapları dışlamakla eleştirilen ve “Yahudi devleti yasa tasarısı” olarak bilinen yeni vatandaşlık yasası vardı.

Netanyahu bakanları görevden aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Kurduğum hükümetin temel üç hedefi vardı. Teröre karşı mücadele, İsrail'in Yahudi kimliğini temelleştirmek ve Kudüs'te yerleşim inşaatlarına devam etmek. Lapid ve Livni bu ilkelere karşı durdu” suçlamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Kömür ocakları kaynak sularını kirletiyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın hedefinde Nobel var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa