03 Aralık 2014 08:16

Yavuz Bingöl, Tayyip Erdoğan’a kalkan oldu

Yavuz Bingöl, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting kürsüsünden Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘insani bir şey’ diyerek savundu. Açıklamalar gündemin tepesine yerleşirken, Bingöl, "Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı, bir daha asla bu sütunlarda olmayacaktım" dedi. Buna karşılık Ahmet Hakan ise Bingöl'ün sözlerinin tamamını yarın yayınlayacaklarını duyurdu.

Paylaş

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın Yavuz Bingöl ile yaptığı söyleşi sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Kendini ‘demokrat bir sanatçı’ olarak tarif eden Yavuz Bingöl özellikle Gezi eylemlerinden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli etkinliklerinde görev aldı. Dersim’e gitti, Gezi’de Erdoğan ile görüştü ve bir çok etkinliğe davet edildi. Zaman zaman eleştirilere maruz kalan Yavuz Bingöl’e büyük öfke Ahmet Hakan ile yaptığı sohbet sonrasında geldi. Çünkü Bingöl, polisler tarafından çocuk yaşta öldürülen Berkin Elvan’ın annesini yuhalatan Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan’ı haklı çıkarma çabasına girdi. Yavuz Bingöl “Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman Erdoğan da ertesi gün Berkin Elvan’ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey” ifadelerini kullandı. 

ELVAN AİLESİ: BU KADAR VİCDANSIZLIK OLMAZ

Berkin Elvan'ın anne ve babası, Yavuz Bingöl'ün açıklamasını Ankara'ya giderken yolda öğrendi. Yön Radyo'ya konuşan baba Sami Elvan, "Ne diyeyim, artık ne diyebilirim? Siz olsanız ne dersiniz? Halk diyor zaten diyeceğini... Biz Yavuz Bingöl'ü annesinden dolayı tanıdık. Alevi toplumunun ekmeğini yemiş birinin bu kadar nankörlük etmesi çok acı. Bu kadar vicdansızlık olmaz" dedi.

Berkin Elvan Twitter hesabından da anne Gülsüm Elvan'ın şu açıklaması yayınlandı.

OĞUZ BİNGÖL: ANACIĞIM ALZHEIMER OLDUĞUNA SEVİNECEĞİM HİÇ AKLIMA GELMEZDİ

Yavuz Bingöl'e bir tepki de kardeşinden geldi. Oğuz Bingöl, "Ah anacım, güzel anacım, yiğit anacım bir gün gelip Alzheimer olduğuna , olan bitenin farkında olmayışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi" dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Bingöl’ün ifadeleri, sosyal medyada “akıl tutulması” olarak değerlendirildi. 

Gazeteci, yazar, sanatçı ve siyasetçilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, sosyal medyadaki hesaplarından Bingöl’ün sözlerine tepki gösterdi. 

Sevim Gözay: “İnsaniyet hakkında bu kadar sapkınca düşünülebilmesi dehşet verici gerçekten. (bkz. Yavuz Bingöl) Utanıyor mudur, yoksa tebrik telefonu mu alıyordur?”

Melda Onur: “Müzik listeleri yapan kurumlara talebimdir: Neşet Ertaş ile Yavuz Bingöl “yerli sanatçı” kategorisinde aynı listede yer almasın!”

Ali Öztunç: Yavuz Bingöl, bugünün Hızır Paşasıdır.... Söylediklerini ciddiye almayın.

Kadri Gürsel: “Yavuz Bingöl’ün hali içler acısı, @ahmethc’nin söyleşisi çok iyi”

Yekta Kopan “Bir insanın akıl tutulması yaşaması kötü. Ama bunu rasyonalize etmeye çalışması daha da kötü.”

Efkan Bolaç: Para iyi bir Uşak kötü bir efendidir.Tıpkı yavuz Bingöl’deki etkisi gibi. Berkin’in ailesinin yuhalatılması insaniymiş 

Muharrem Ayvalıtaş: Yavuz Bingöl küçüktür ama mide bulandırır.

Ergun Babahan: AKP’nin Alevi açılımı Yavuz Bingöl’müş meğerse...

YAVUZ BİNGÖL, AHMET HAKAN'I SUÇLADI

Sözleri büyük tepki çeken Yavuz Bingöl Twitter’dan yaptığı açıklamada ‘Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı, bir daha asla bu sütunlarda olmayacaktım! Gülsüm Anneyi ellerinden beni doğru algılayan tüm insanları kalplerinden öperim’ dedi. 

AHMET HAKAN: KASETTEN YAYINLAYACAĞIZ

Ahmet Hakan ise Yavuz Bingöl'ün sözlerinin tamamını kasetten yayınlayacaklarını şu tweet'le duyurdu: "yavuz bingöl'ün "berkin elvan'ın annesi ve yuhalanması" meselesiyle ilgili söylediği sözlerin tamamı... kasetten canlı... yarın hürriyet'te." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma enerji işçileri de Yatağan'da

SONRAKİ HABER

Ukrayna'da nükleer kaza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa