26 Kasım 2014 09:25

Sansüre boyun eğmeyeceğiz!

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması hakkında getirilen haber yasağına uymayacaklarını açıkladı. Evrensel'le birlikte Cumhuriyet, BirGün, soL, T24, İleri Haber ve Rota Haber de sansüre boyun eğmeyeceklerini duyurdu.

Paylaş

evrensel'in 17 Aralık yolsuzluk soruşturması haberlerine yayın yasağını tanımayacağına ilişkin açıklaması şöyle:

"Dört eski bakan hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonunun talebi üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesinin aldığı yayın yasağı kararı, gazetecilik mesleğinin temel ilkesi olan halkın gerçekleri öğrenme ve halkı doğru bilgilendirme hakkına aykırıdır.

17 Aralık komisyonu için getirilen yayın yasağının yasal dayanağı olarak sunulan Basın Kanununun 3. maddesi “Basın özgürdür. Bu özgürlük; bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir” demektedir.

Kaldı ki, Evrensel yasalarla sınırlanmış olan özgürlüklerin genişletilmesi konusunda da kendisini sorumlu saymaktadır. Bu nedenle yasağa boyun eğmeyecek ve bu konudaki haberleri vermeye devam edeceğiz.  

Evrensel gazetesi okurları, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak gazetelerinin sansüre boyun eğmeyeceği ve gerçekleri dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da yazmaya devam edeceği konusunda rahat olsunlar.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Fatih Polat
Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni"

DEMOKRATİK REJİMLERDE BASIN SANSÜRLENEMEZ

 

ÖNCEKİ HABER

'Turgut Özal suikasti' davasında Levent Ersöz’e beraat

SONRAKİ HABER

‘Çevre değil, talan yönetmeliği’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...