11 Eylül 2014 23:38

Yarım milyon Katalan bağımsızlık için yürüdü

Barcelona’da bugün yüz binlerce Katalan yaptıkları yürüyüşle bağımsızlık referandumu talep etti. Yaklaşık yarım milyon Katalan, Katalan bayrağını simgeleyen sarı-kırmızı renklerde giyinerek sokaklara çıktı.

Yarım milyon Katalan bağımsızlık için yürüdü
Paylaş

Barcelona’da bugün yüz binlerce Katalan yaptıkları yürüyüşle bağımsızlık referandumu talep etti.

Yaklaşık yarım milyon Katalan, Katalan bayrağını simgeleyen sarı-kırmızı renklerde giyinerek sokaklara çıktı. Katalunya’nın ulusal günü La Diada’da düzenlenen yürüyüşte Katalanca “Şimdi zamanıdır” anlamına gelen “Ara es l’hora” yazılı tişörtler giyildi.

Ulusal Katalan Meclisi Başkanı Carme Forcadell, “Kendi geleceğimiz ve siyasetimiz üzerinde sözümüzü söylemek istiyoruz. Egemenliğimizi kazandık ve bir şeyleri değiştirmek için harekete geçersek ne kadar güçlü olduğumuzun farkına vardık” dedi.

Katalunya özerk bölgesi, 9 Kasım tarihinde bağlayıcılığı olmayan bir bağımsızlık referandumu düzenleyecek. Madrid yönetimi, bu oylamanın yasa dışı olduğunu belirtirken Katalanların yüzde 80’inin referandumdan yana olduğu belirtiliyor.

Katalanlar bu konuda İskoçya’daki bağımsızlık referandumuna da atıf yapıyor. AFP’ye konuşan 50 yaşındaki Victor Panyella, “Neden referandum talebimiz devamlı reddediliyor anlamıyorum. İskoçya’ya bakıyoruz onlar böyle bir referandum düzenleyebildikleri için çok şanslılar” dedi.

Katalunya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas ise hükümete yaptığı çağrıda “Katalunya sokaklarındaki havayı iyi okumalarını öneriyorum. Bugün yaşanan devlete karşı bir başkaldırı değil Katalan toplumunun büyük bir bölümünün haykırışıdır” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Torbaya girmeyecekler

SONRAKİ HABER

Asansör boşluğuna düşen işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...