16 Haziran 2014 15:41

DİSK, 15-16 Haziran'ın yıl dönümünde Soma'daydı

DİSK, 15-16 Haziran direnişinin 44. yıl dönümünde Soma’daydı. “15-16 Haziran’ın ışığında iş cinayetlerine ve taşerona direniyoruz” pankartı arkasında yürüyen işçilere, KESK üyesi kamu emekçileri de katıldı.

DİSK, 15-16 Haziran\'ın yıl dönümünde Soma\'daydı
Paylaş

DİSK, 15-16 Haziran direnişinin 44. yıl dönümünde Soma’daydı. “15-16 Haziran’ın ışığında iş cinayetlerine ve taşerona direniyoruz” pankartı arkasında yürüyen işçilere, KESK üyesi kamu emekçileri de katıldı. Kaymakamlık önünden madenci heykeline kadar yapılan yürüyüşte sık sık “Katiller işçiye hesap verecek” , “Susma haykır Soma katliamdır” , “Susma haykır taşerona hayır” sloganları atıldı. Madenci heykelinde gerçekleştirilen saygı duruşundan sonra kaymakamlık önüne geri dönüldü.

Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, taşeronlaştırmaya ve özelleştirmeye karşı çıkmak için yürüdüklerini söyledi. TKİ’nin maden ocaklarını özel şirketlere devretme sebebinin daha ucuza kömür çıkartmak olduğunu söyleyen Beko, “TKİ 150 dolara çıkarttığı kömürü şirket sayesinde 50 dolara indirdiğini söylüyor, ama işçiler sömürülmeye devam ediyor ve kâr olarak kalan paralarla işçilerin iş sağlığını ve güvenliğini sağlamak yerine kendilerine gökdelenler dikmeye devam ediyorlar” dedi. Taşeron sisteminin uygulamaya konmasıyla birlikte binlerce işçinin hayatını kaybettiğini dile getiren Beko, “Taşeron sistemin yasaklanması için yıllarca mücadele ettik ve mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.  İşçilerle birlikte mücadele etmeye hazır olduklarını söyleyen Beko, kıdem tazminatının kaldırılması, taşeronlaştırma, asgari ücret gibi konularda ses yükseltmeye, sokaklara çıkmaya ve mücadele etmeye devam edeceklerini de ifade etti. (Soma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tes-İş ve T. Maden-İş özelleştirmeye karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

CHP ve MHP\'nin ittifakı Twitter’ı salladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...