14 Mart 2014 15:18

'İşçilerin örgütlenemediği bir ülkede demokrasiden bahsedilemez'

Denizli’de 2 ay içerisinde TEKSİF Sendikasına üye oldukları için 198 işçi işten atılmıştı. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Denizli’de Zorlu Tekstil işçilerini ziyaret etti.

\'İşçilerin örgütlenemediği bir ülkede demokrasiden bahsedilemez\'
Paylaş

Bilge ÖNKOL
Denizli

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Denizli’de Zorlu Tekstil işçilerini ziyaret etti. 

Denizli’de 2 ay içerisinde TEKSİF Sendikasına üye oldukları için 198 işçi işten atılmıştı. 64 gündür Zorlu fabrikası önünde direnen işçilere, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Denizli Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Musa Aydın ve Emek Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Kırgız dayanışma ziyaretinde bulundu.

Denizli’de 10 aylık maaş ve 23 yıllık kıdem tazminatı için 2 yıldır direnişte olan Denizli Basma Sanayi (DEBA) işçileri de Zorlu işçilerine destek için oradaydı.

Zorlu işçileri, patronlarının çalışan işçilere 107 liralık zam yapması ve 3 aydan 3 aya erzak yardımı yapacağını söylemesinin direnişin bir kazanımı olduğunu söyledi. DEBA işçileri de 2 yıldır sürdürdükleri mücadeleden Denizli’deki bütün patronların rahatsız olduğunu, Zorlu direnişiyle birlikte de bu rahatsızlığın giderek arttığını ifade etti. Denizli’de yürütülen sendika mücadelesiyle patronların fabrikalarda çalışma koşullarını bir nebze de olsa iyileştirmeye gittiklerini, artık organize sanayi bölgesinde asgari ücretin üzerinde çalışan işçilerin olduğunu belirttiler.  

DENİZLİ EMEK GÜÇLERİ ZORLU İŞÇİLERİNE DESTEK OLMALI

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise Türkiye’nin her tarafında işçi mücadelelerinin sürdüğünü belirtirken, “Ne yazık ki, sendikal haklarını kullanan her işçi bastırılıyor, işten atılıyor. Eğer bir ülkede işçiler örgütlenme hakkını kullanamıyorsa; ifade özgürlüğünü, haber alma hakkını kullanamıyorsa; o ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değildir” dedi.

Zorlu işçileri aracılığıyla Denizli’deki tüm emekçilere de çağrıda bulunmak istediğini belirten Gürkan, “Zorlu işçilerinin vermiş olduğu sendikalı olma mücadelesi, aynı zamanda bütün işçilerin sahiplenmesi ve yükseltilmesi gereken bir mücadeledir. Bu mücadeleyi kamu emekçilerinin mücadelesinden de ayırmamak gerekir. Denizli emek güçlerinin Zorlu işçileriyle dayanışma yükümlülüklerinin olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da seçim çalışmaları Newroz’la birleşti

SONRAKİ HABER

Gençlik bu oyunu bozacak !

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...