14 Mart 2014 14:56

Diyarbakır’da seçim çalışmaları Newroz’la birleşti

30 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında BDP Diyarbakır’da yoğun bir çalışma yürütüyor. Newroz bayramının yaklaşmasıyla kutlamaların başladığı Diyarbakır’da mahallerde her gece ateşler yakılıyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Newroz kutlamaları BDP’nin seçim toplantılarına dönüşüyor. İlçelerde de Eş Başkan adayları köy köy dolaşıp seçim çalışması yürütüyor.

Diyarbakır’da seçim çalışmaları Newroz’la birleşti
Paylaş

30 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında BDP Diyarbakır’da yoğun bir çalışma yürütüyor. Newroz bayramının yaklaşmasıyla kutlamaların başladığı Diyarbakır’da mahallerde her gece ateşler yakılıyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Newroz kutlamaları BDP’nin seçim toplantılarına dönüşüyor. İlçelerde de Eş Başkan adayları köy köy dolaşıp seçim çalışması yürütüyor.

BERKİN ELVAN ANILDI

Geçtiğimiz gün Sur ilçesinde Newroz ateşi Hasırlı Mahallesinde yakıldı. Kutlamaya BDP’nin Sur Belediye Eş Başkan adayları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, belediye meclis adayları ve yüzlerce kişi katıldı. Coşkulu geçen kutlamada konuşan BDP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Gezi olaylarında gaz kapsülüyle vurulan ve geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Halkın Newroz’unu kutlayan Eş Başkan adayları Narin ve Barut ise birlik mesajları verdi.

Öte yandan BDP Sur Belediye Eş Başkan adayı Fatma Şık Barut ilçede yaşayan Dom’larla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dom temsilcileri toplum içinde yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Daha sonra söz alan Barut ise, “Biz farklılıklarımızla bir araya gelmek istiyoruz. Bu güne kadar yan yana gelişimizde eksiklikler oldu. Ama bunu aşacağız. Seçimden sonra bir meclis oluşturacağız. Dom’ların sorunları yerel yönetimlere taşınacak. Bu meclisle taşınan sorunları takip edelim ve birbirimizden haberdar olalım” dedi.

‘HERŞEYE RAĞMEN ÖZGÜRLÜK YAKINDIR’

BDP Kayapınar İlçe örgütü tarafından 3. Sanayi ve 500 Evlerde seçim bürolarının açılışları Newroz kutlamasına dönüştü. Büro açılışları ve kutlamalara BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Kayapınar Belediye eş başkan adayları M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, Barış Anneleri ve yüzlerce kişi katıldı. 3. Sanayi bölgesindeki seçim bürosunun açılışına katılanlar müzik eşliğinde halay çekerken, kutlamalara sanayi sitesinde çalışan işçilerde katıldı. Buradaki büro açılışında konuşan eş başkan adayı Fatma Arşimet, “İstanbul’da genç bir çocuğun polis tarafından katledilişinin açısını yaşarken, Rojava’da Türkiye destekli çetelerin saldırıları sonucu dokuz insanımız yaşamanı yitirdiği haberini aldık. Kürtler yıllardır acılara ve bedellere rağmen direnişini sürdürmüştür. Her şeye rağmen özgürlük yakındır” dedi.

İkinci seçim bürosunun açılışı zorunlu göç mağdurlarının yaşadığı 500 Evler bölgesinde yapıldı. Büronun açılışında konuşan belediye eş başkan adayı M. Ali Aydın, “ Kırk yıldır bu topraklar acıyı ve kederi görmüştür. Ancak buna rağmen onurlu bir direniş vermiştir. Zorunlu göç sonucu yerinden edinen halkımızın yaşadığı 500 Evler halkı onurlu yaşam için boyun eğmemesi ve mücadelesini zor şartlarda vermesini selamlıyorum. Buradaki çocukların gözleri baktığımızda özgürlüğü ve direnişi görüyoruz. Buda gelecek için bir umuttur. Direnişin sembolü Newroz bayramınızı şimdiden kutluyorum“ şeklinde konuştu.

‘KURTULUŞUMUZU İSTİYORUZ’


Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı mahallelerde de Newroz kutlamaları devam ediyor. Adnan Menderes Mahallesi'nde yapılan kutlamada konuşan BDP’nin Ergani Belediye Eş Başkan Adayı Ramazan Kartalmış da 40 yıllık savaşın finalinin yaşandığını söyleyerek, “30 Mart sıradan bir mahalli idare seçimi değildir. 30 Mart sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin seçildiği bir seçim değildir. 30 Mart'ta artık tüm dünyaya biz varız.  Kurtuluşumuzu istiyoruz dediğimiz gün olacaktır. Bu seçim Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın devletle yürüttüğü müzakerelerin bir başka üst aşamasıdır” dedi.

‘HALKIMIZA GÜVENİYORUZ’

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine bağlı Yeniköy'de yapılan Newroz kutlamasına ise BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan katıldı. Newroz ateşi büyük bir coşkuyla yakılırken kadınlar yerel kıyafetleriyle alana renk kattı. Kutlamada bir konuşma yapan Aydoğan, çözüm sürecine değinerek, “AKP atması gereken adımları atmıyor. Bu süreç seçimlere kurban edilemez. Bu AKP’nin sonu olur. Ama Kürt halkı mücadelesine devam eder. Biz halkımıza güveniyoruz” dedi.

KÖYLER’DE NEWROZ ATEŞİ

Bismil’de ise belediye eş başkan adayları Cemile Eminoğlu ve Resul Sarı köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Bismil’e bağlı 15 köyü ziyaret eden eş başkan adayları büyük bir coşkuyla karşılandı. Newroz ateşlerinin yakıldığı köylerde konuşan belediye eş başkan adayları halkın Newroz’unu kutlayarak yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘RTÜK iktidar partisinin bire bir sopası olma görevini yapmaktadır’

SONRAKİ HABER

\'İşçilerin örgütlenemediği bir ülkede demokrasiden bahsedilemez\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...